Annetaan lipasto – Nettikirpputorien Via Dolorosa

Pikkuhiljaa olemme alkaneet tyhjentää varastona toiminutta makuuhuonetta, josta pitäisi saada vauvalle sopiva huone jouluun mennessä. Huoneessa on ollut säilössä muun muassa kasa ruokapöydän tuoleja, mattopesuri, vanhat saunan lauteet sekä yksi ylimääräinen Ikean lipasto. Kaikkea mitä pieni vauva nyt sattuisi tarvitsemaan.

Pinossa_vintagehomeIMG_5488

Laitoin lipaston myyntiin toriin kymmenellä eurolla siinä toivossa, että pääsisin siitä eroon nopeasti. Parissa päivässä ostaja ilmaantuikin, mutta sovittua noutoa hän ei ikinä tullut suorittamaan. Vajaan viikon jälkeen luovutin, ja siirsin lipaston annetaan-osioon.

Ensimmäinen kysely lipastosta tuli samana iltana. Asianmukaisesti vastasin lipaston olevan vapaa, johon sain vastaukseksi tiedon, että lipaston paikkaa täytyy sittenkin vielä mittailla (lipaston mitat olivat ilmoituksessa, miksi sitä paikkaa ei voinut mitata ensin?) ja kysyä vielä mieheltä. Seuraavana päivänä sitten selvisi, ettei lipasto sopinutkaan sille ajateltuun paikkaan, joten ensimmäinen varaaja jätti lipaston noutamatta. Tässä välissä ehdin tietenkin vastata viidelle kyselijälle, että lipasto on jo varattu.

Pinossa_vintagehomeIMG_5486

Seuraavana päivänä laitoin viestin jonossa toisena olleelle kyselijälle, josko hän pääsisi noutamaan lipaston. En saanut illan aikana vastausta, joten laitoin viestin kolmannelle kyselijälle saamatta taaskaan vastausta. Tässä vaiheessa hermoni olivat jo aika tiukalla, sillä vastaamatta jättäminen on mielestäni epäkohteliainta ikinä. Myös raskaushormoneilla saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa…

Päätin hylätä ensimmäinen jonossa -etiikan ja laitoin viestiä sille kyselijälle, joka oli juuri edellisenä iltana laittanut mailin sekä tekstarin. Hän varmasti halusi lipaston. Nouto sovittiin seuraavalle päivälle, mutta tietenkin mieheltä piti vielä kysyä asiasta varmuudenehkäisemisenvälttämiseksi. Suureksi yllätykseksi lipaston hakijasta ei taaskaan kuulunut sen jälkeen mitään, eikä vierasta autoa ilmestynyt meidän kotiovelle sovittuna ajankohtana. Päättelin yhden noutajan jälleen tehneen oharit, joten laitoin viestiä viidennelle ottaja-ehdokkaalle, joka jo toiseen kertaan kyseli lipaston perään. Sovimme, että hän tulisi hakemaan lipaston seuraavana päivänä, jos ei ihmettä tapahtuisi ja edellinen hakija ilmaantuisi.

Pinossa_vintagehomeIMG_5479

Heti viestin lähettämisen jälkeen sain toiset oharit tehneeltä hakijalta viestin, jossa hän kertoi nukahtaneensa sohvalle, eikä haku enää sinä päivänä onnistuisikaan. Tässä kohtaa pinnani paloi ihan lopullisesti: Jos olet sopinut hakevasi ILMAISEKSI lipaston kello kuuden jälkeen, miten voi olla niin vaikeaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan?? Nouto sovittiin sitten seuraavan päivään, jolloin tietenkin noutaja oli vielä neljä tuntia myöhässä sovitusta ajasta.

Lopulta viikon vääntämisen jälkeen pääsin lipastosta eroon, mutta tästä oppineena en enää koskaan aio antaa nettikirpputorilla ilmaiseksi yhtään mitään. Tai jos annan, muotoilen ilmoituksen kutakuinkin näin: Annetaan Ikean lipasto. Nostettu etuterassille tänään aamulla, ensimmäinen noutaja saa tulla hakemaan. En varaa tai sovi noutoa millekään ajankohdalle. Jos lipaston paikkaa täytyy mitata tai kysyä mieheltä, tee se ennen kuin laitat viestiä tai lähdet lipastoa noutamaan. Jos lipastoa ei noudeta kolmen päivän kuluessa, tuikkaan sen tuleen. Ps. Lipasto pitää noutaa omalla tai vaikka naapurin autolla, se ei kulkeudu töitten mukana kätevästi yhtään minnekään.

Ugh.

Ps. Huomatkaa lattialla Pölyn stailaama luu.

 

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Essi / Pinossa - -
Posted in random

20 kommenttia “Annetaan lipasto – Nettikirpputorien Via Dolorosa

  1. Haha 😀 Välillä kyllä ihmisten törkeys ja käytöstapojen puute pistää ihmettelemään…

   Kiitos paljon!

 1. Hehe! 😀 Kuulostaa ikävä kyllä tutulta, mutta onneksi yleensä kaupat on sujunut hyvin. Taidan kuitenkin lainata tuota ilmoitustekstiäsi ensi kerralla. 😀

  1. Mullakin kaupat on aina sujunut tosi hyvin, mutta tää lahjoittaminen osoittautui ihan mahdottomaksi urakaksi! Never again.

 2. Mä nykyään käytän just noin. A) koska mulla ei ole aikaa vastailla av yv vv tai jotain muuta
  B) ei oo aikaa päivystää..
  nouto siitä ja tosta ja ekalle kuka kerkee hakeen. Itke, jos et saa mun romua 😂

 3. Av, yv, jono. Mitat? Jono. Jono. Varaatko viikoksi? Perun, saa mennä seuraavalle. 😀
  Tuttua fb-kirppareilla, missä en just tuon takia myy/anna yhtään mitään. Mutten tiennyt että Torissakin noin urpoa toimintaa 😀

  Paljon onnea teille tulevasta pienokaisesta!

  1. Mä olen myös luovuttanut FB-kirppujen suhteen jo aikoja sitten 😀

   Kiitos paljon!

 4. Tuo kuulostaa niin tutulta! Sitä oikein pitää miettiä tarkkaan koska jaksaa alkaa mitään myymään missään että jaksaa sen rumban mikä siitä syntyy 😀 Tosin olen jo oppinut kirjoittamaan jokaiseen että ei varauksia ja asiakas noutaa ja kantaa itse tuotteen. Teillä on muuten älyttömän kodikas koti ja sisustus ja tykkään älyttömästi sävymaailmasta! 🙂

  1. Joo, tämän rumban jälkeen mietin kaksi kertaa, yritänkö edes antaa tavaraa vai heitänkö suoraan roskiin (luonto ei kyllä kiitä).

   Kiitos paljon! Kiva kuulla että sävymaailma on mieleinen 🙂

 5. Tuo touhu on niin syvältä! Mulla menee kans hermo, kun ollaan kiinnostuneita, varataan ja sitten ei joku sovikaan/siirretään/mittaillaan/vapautetaan/ei ilmoiteta mitään 🙁 Onneksi olen aika kivasti selvinnyt noilta mutta aina mietin, että miten jollain on aikaa vouhkata jonkun asian noudon vuoksi. Pari viestiä ja nouto, se kun olis siinä.
  Onneksi hillitsit hermosi <3

  1. Joo en vaan voi käsittää… Itse en ikinä toimisi noin! Pari viestiä ja nouto, se on munkin taktiikka 🙂

  1. Juu taitaa tulla halvemmaksi tilata Ikeasta kotiinkuljetuksella 😉

 6. Näinhän se menee 😀 En kestä nuita nettikirppareita enää yhtään ja suosiolla annan läheisille aina jos jotain turhaksi jää itselle. Toki arvokkaat yrittää oikeasti myydä. Saatais me naiset ottaa miehistä ja heidän kirpputori käyttäytymisestä mallia 😉 ps. Bloggerin lukulista jostain syystä ei päivitä sun postauksia enää

  1. Kiitos kun huomautit! Johtuu varmaan siitä, että siirryttiin suojattuun yhteyteen eli osoite alkaa nykyisin https://.

 7. Ihan perustoimintaa FB-kirppareille. Nykyään soitan Kierrätyskeskukseen ja tiedustelen koska he pääsisivät hakemaan. He eivät kuitenkaan kelpuuta kaikkea tavaraa vaan kysynnän mukaan ottavat vastaan. Olit tosi kärsivällinen kun jaksoit jokaisen käydä läpi… 🙂

  Itse halusin pihalle puutarhakeinun edullisesti. Meillä ei ole autoa, joten en spämmännyt ihmisiä kyselyillä kuljetusavusta vaan laitoin oman ilmoituksen ja sanoin maksavani tuonnista ekstraa. En tajua tätä että ilmaistavara pitäisi kuljettaa ilmaiseksi kotiovelle?!
  Bussilla ja jalan apuvälineiden kanssa pääsee myös ihan näppärästi. Olen vienyt bussilla Artekin ruokapöydän (jalat irti ja mies kantoi pöytälevyn, minä jalat), Artekin 69-tuolit, yhden vanhan kirjahyllyn, pari aurinkotuolia, ja puutarhatuoleja pinossa… yhden sohvasängyn hain kilometrin päästä kottikärryillä. Yksi 50-luvun täysipuinen vaatekaappi siirtyi rullakärryjen avulla puoli kilometriä kotiimme. Keinot on monet kun ei ole autoa ja löytää jotakin mieleistään. 😀

  1. Totta! Täällä “maalla” oma auto on lähes välttämätön kuljettamiseen, kun välimatkan ovat niin pitkiä. Vaikka kyllähän silloinkin kyydin saa varmasti järjestymään tavalla tai toisella – vaikka sitten maksua vastaan.

   Ihanan luova olet kyllä ollut!

 8. Mä just suunnittelen uuden lipaston ostamista ja mietin millainen rumba on päästä vanhasta eroon. Toi “tuikkaan sen tuleen, jos ei oo kolmessa päivässä hävinnyt terassilta” taitaa olla paras ratkaisu 🙂

  1. Hahah, suosittelen 😀 Tai sitten tämä “eka noutaa, en varaa” -systeemi saattaa toimia kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *