Herkkusieniraviolit

Aivan hurjat kiitokset teille kaikille onnitteluista täällä blogissa ja Instassa <3 En olisi ikinä uskonut, että selfiemme nousee melkein tykätyimmäksi kuvakseni! Heti perään täytyy pahoitella pitkäksi venynyttä postausväliä. Salaisuuden kertominen aukaisi vihdoin lukkoni, mutta töissä olikin sen verran hullumpi viikko, ettei päivän jälkeen energiaa ollut juurikaan ylimääräistä. Ja jos energiaa sattuikin olemaan, käytin kaksi iltaa itsekkäästi kynsien shellac-lakkauksessa ja kasvohoidossa. Pieni hemmottelu teki hyvää ja päätinkin käydä vielä kerran hemmoteltavana ennen tammikuuta.

Instassa minua seuraavat huomasivatkin minun muutama viikko sitten hurahtaneen ihan totaalisesti pastan tekoon. Raskaushuuruissa mieleni alkoi tehdä pinaatti-ricottaravioleja, ja siitähän sen ajatus sitten lähti kehittymään. Pari kertaa harjoittelin raviolien täyttöä, ennen kuin onnistuin tekemään niistä kuvauskelpoisia versiota.

PINOSSA_HERKKUSIENIRAVIOLIIMG_5302

Nämä herkkusieniraviolit ovat ehkä hieman syksyisiä, mutta en malttanut säästää reseptiä niin pitkälle. Tänään perjantaina taisi kuitenkin olla kesän viimeinen hellepäivä, joten onhan se jo aika kaivaa vähän syksyisemmät reseptit esille. Tästä reseptistä tulee kaksi valtavaa annosta tai vaihtoehtoisesti kolme vähän normaalimman kokoista.

Herkkusieniraviolit 2-3:lle

Pastataikina

 • 200 g durumjauhoja
 • 2 munaa
 • ripaus suolaa
 • 0,5 rkl oliiviöljyä

Täyte

 • 0,5 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl voita
 • 100-150 g herkkusieniä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • n. 0,5 dl hienonnettua persiljaa
 • 0,5 rkl hienonnettua oreganoa
 • sitruunankuorta raastettuna maun mukaan
 • 2 rkl parmesanraastetta
 • 2 rkl mascarponea
 • suolaa, mustapippuria

Kastike

 • 3 rkl voita
 • ½ sitruunan mehu

Lisäksi paahdettuja pinjansiemeniä

PINOSSA_HERKKUSIENIRAVIOLIIMG_5289

Tee pastataikina. Tee jauhoista keko pöydälle ja tee kädellä minulle keskelle kuoppa. Riko munat kuoppaan ja lisää ripaus suolaa sekä oliiviöljy. Sekoita munien rakenne rikki haarukalla ja ala sekoittaa jauhoja pikkuhiljaa reunoilta mukaan. Kun työstäminen haarukalla käy haastavaksi, ota sormet käyttöön. Vaivaa jauhoja taikinaan, kunnes se ei enää tartu sormiin. Taikina saa kuitenkin jäädä kosteaksi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia (tai kunnes se palautuu painamisen jälkeen muotoonsa), muotoile se palloksi, sivele pinnalle hieman öljyä ja kääri kelmuun lepäämään huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.

Taikinasta riittää pastaa neljälle. Itse koen kuitenkin helpommaksi tehdä taikinaa hieman ylimääräistä, jotta täytettä ei ainakaan jää yli. Ylijääneen taikinan voi pakastaa. Tällä ohjeella täyte riitti 18:ta ravioliin.

Pastataikinan levätessä valmista täyte. Hienonna sienet ja valkosipulit ja paista ne pannulla öljyssä ja voissa. Lisää hienonnetut yrtit ja ota pannu pois lämmöltä. Lisää muut aineet täytteeseen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Soseuta puolet täytteestä ja sekoita täyte tasaiseksi. Lisää mascarponea tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun pastataikina on levännyt, voit kaulita sen. Jaa taikina kolmeen osaan. Ota yksi osa ja vaivaa sitä hetki jauhotetulla alustalla. Rullaa taikina läpi pastakoneesta leveimmällä asetuksella. Taita taikina kolmeen osaan, lisää jauhoja tarvittaessa ja rullaa uudestaan pastakoneen läpi. Toista prosessi pari kertaa. Pienennä pastakoneen asetusta yksi pykälä kerrallaan, kunnes taikina on aavistuksen läpikuultavaa. Omassa pastakoneessani hyvä asetus on numero 5.

Leikkaa pastasta muotilla (tässä reseptissä käytin piparimuottia) ympyröitä parillinen määrä. Laita reilu teelusikallinen täytettä yhden pastalevyn keskelle ja sivele reunat vedellä. Venytä toinen pastalevy raviolin kanneksi ja painele reunat huolellisesti kiinni. Varo jättämästä ilmaa raviolin sisään.

Toista prosessi, kunnes kaikki täyte on käytetty.

Keitä ravioleja hyvin suolatussa vedessä muutama minuutti. Varo täyttämästä kattilaa liikaa.

Sulata voi pannulla ja anna sen saada hetki väriä. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi kastike raviolien päälle. Tarjoile raviolit lämmitetyiltä lautasilta heti.

PINOSSA_HERKKUSIENIRAVIOLIIMG_5313

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *