Pihamarjat purkissa

Kuivuus ei näyttänyt meidän pihan marjapuskia haittaavan, sillä ainakin punaviinimarjoja saatiin jälleen enemmän kuin tarpeeksi. Perinteisesti olen keitellyt punaviinimarjoista mehua, mutta viime aikoina mehun juonti on meidän taloudessa vähentynyt sen verran, että päätin tänä kesänä pakastaa ja hillota sadon.

PINOSSA_MARJAHILLOIMG_5354

Kaksi ihmistä ei määräänsä enempää syö hilloakaan, joten osan punaviinimarjoista pakastin ja osasta keittelin vielä iltapalaksi vispipuuroa. Myös karviaisia saimme vajaan litran, joka riitti pariin purkkiin karviashilloa. Keväällä kaadoimme marjapuskia varjostavan ja ravinteita imevän tammen, joten ensi kesänä odotettavissa on entistä parempi sato.

Jos piha marjapuskat tuottavat satoa enemmänkin, kannattaa hilloa tehdä suosiolla suurempi satsi. Kauniisti pakattu hillopurkki on kiva viedä esimerkiksi tuliaisiksi. Kesän maku purkissa ilahduttaa varmasti kesken pimeän ja kylmän talven – ja maistuuhan kotitekoinen hillo ihanalta esimerkiksi brien ja punaviinin kanssa! Astetta hienomman tuliaisesta saa askartelemalla itse etiketin hillopurkkeihin. Esimerkiksi Suomalainen Kirjakauppa myy kotiprintteriin sopivia tarra-arkkeja, joihin oman etiketin printtaaminen käy näppärästi.

PINOSSA_PUNAVIINIMARJAHILLOIMG_5385

Punaviinimarjahillo (noin 1 litra)

  • 700 g punaviinimarjoja
  • 350 g hillosokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 2 tähtianista

Yhdistä peratut marjat, vesi ja mausteet kattilassa. Kun marjat ovat kuumentuneet, lisää hillosokeri ja keitä välillä sekoittaen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana. Säilö kuumiin lasipurkkeihin.

PINOSSA_KARVIAISHILLOIMG_5365

Karviashillo (noin 1 litra)

  • 700 g vihreitä karviaisia
  • 350 g hillosokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 tl vaniljajauhetta

Yhdistä peratut marjat, vesi ja vaniljajauhe kattilassa. Kun marjat ovat kuumentuneet, lisää hillosokeri ja keitä välillä sekoittaen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana. Säilö kuumiin lasipurkkeihin.

 

Lue myös: Lomalaisen marjapiirakka

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *