Terassilla

Parasta kesässä on se, kun ei tarvitse sukkia lainkaan. Ulkotilat sulautuvat sisätiloihin ja monta kertaa päivässä ramppaankin niiden väliä tuoden ruohonkorsia sisälle jalkojeni mukana. Koska lasitettu terassimme maksimoi ulkona vietettävän ajan, on myös terassin sisustamisesta tullut entistä tärkeämpää.

Pinossa lasitettu terassi 26052018 4

Suomessa ulkotiloja pystyy käyttämään olohuoneen korvikkeena ehkä noin 20 % vuodesta, joten en yhtään ihmettele, jos terassin sisustamiseen ei viitsi panostaa. Vielä muutama vuosi sitten en itsekään sisustanut ulkotiloja kausikukkia ja muutamaa tyynyä lukuun ottamatta, mutta nyt kun saan nauttia lasitetusta terassista, on sisustaminenkin lähtenyt ihan lapasesta. Lasitus lisää terassin käyttöpäiviä huimasti ja samalla mahdollistaa erilaisten tekstiilien huolettoman käytön. Esimerkiksi Ikean valkoiset verhot lasituksen edessä ja daybedin päällisen jätin terassille koko talveksi, eivätkä ne kärsineet siitä lainkaan.

Pinossa lasitettu terassi 26052018 1

Pinossa lasitettu terassi 26052018 6

Sangen nerokkaana oivalluksena pidän tänä keväänä keksimääni ideaa peittää tylsä ja kolkko tiiliseinä verhoilla. Verhot kiinnitin pellin pokkaukseen tavallisilla verhokoukuilla ja Clas Ohlsonin aurinkokennolla toimivat koristevalot vielä nostavat hygge-leveliä entisestään. Verhot ja tekstiilit tekevätkin terassista heti huonemaisemman.

Siirsin sisällä talvehtineen jukkapalmun ja reunustraakkipuun takaisin terassille pari viikkoa sitten. Siinä missä jukkapalmu oikein räjähti kasvuun, reunustraakkipuu taas vähän loukkaantui siirrosta. Edelliskesän se kuitenkin viihtyi terassilla oikein hyvin, joten täytyy nyt vähän seurata sen tilannetta. Vuosi sitten hankittujen viherkasvien kaverina terassilla oleskelee tällä hetkellä yksi viherliljapuu sekä kaksi chiliä, jotka avomies on kasvattanut itse siemenistä. Chilien muoviset altakasteluruukut eivät ole kauneimmat mahdolliset, mutta niiden kanssa on nyt elettävä.

Pinossa lasitettu terassi 26052018 5

Pinossa lasitettu terassi 26052018 7

Tälle kesälle suunniteltu sisustus on vielä hieman kesken, mutta kuten jo kerroin aikaisemmin, en malta olla jakamatta kuvia jo nyt. Terassi kuitenkin huutaa vielä erilaisia kesäkukkia ja amppelia roikkumaan rottinkisohvan yläpuolelle. Myös uusi vihertävän turkoosi matto uupuu ja pöydänkin voisi päivittää. Myös jo moneen kertaan hehkuttamani rottinkisohva kaipaa pehmusteita.

Btw, jos terassin muutos viime kesään verrattuna kiinnostaa, postaus löytyy täältä.

 

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

2 kommenttia “Terassilla

    1. Kyllä, kiitos sään tästä terassista on todellakin saanut nauttia! Vaikka täytyy myöntää, että vähempikin lämpö riittäisi – hellepäivinä lämpötila lasituksen sisällä kohoaa helposti yli 35 asteeseen! Kun ulkolämpötila on siinä 20 hujakoilla, terassilla hengailee pitkälle iltaan mainiosti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *