Sillisalaatista sisustukseen – Kuinka Instagram-tilini on kehittynyt?

Kun tulin töistä kotiin, auton mittari näytti 27 astetta. Avomies jäi töistä suoraan salille, joten päätin hyödyntää pienen yksinäisen hetken ja istahtaa siiderin kanssa terassille näpyttelemään tätä postausta. Siideri on kylmää ja terassilla lämpöä reippaasti yli hellelukeman, paremmin ei juuri nyt voisi mennä!

Eilen avomies kävi hakemassa meille rottinkisohvan ja kaksi rottinkituolia, jotka hän bongasi pari viikkoa sitten roskalavalta (kyllä, avomieheni on maailman paras). Daybedin kaveriksi kaikki eivät tähän terassille mahdu, joten uudelleen järjestelyä on tehtävä. Avomies saakin vielä tänään jälkilämmöt grillin siirron muodossa.

Ajatukseni lähti taas hieman vaeltamaan varsinaisesta aiheesta, joka oli siis Instagram-tilini ulkoasun kehitys. Kuinka 90 seuraajan sillisalaattitilistä tuli yli 3000 seuraajan sisustustili?

essi.pinossa syksy 2016
Syksyllä 2016 tilini näytti tältä – aikamoiselta sillisalaatilta

 

Perustin Instagram-tilini keväällä 2016, ja pitkään päivitin sitä kuvapäiväkirjamaisesti ilman sen kummempia tavoitteita. Kuvia oli niin koirista, kodista kuin juomistakin (jopa niin paljon, että sukulaistyttö kysyi, voiko mitään juoda kuvaamatta sitä ensin). Julkaisin kuvia Instagramin omilla filttereillä tai ilman satunnaisesti, enkä koskaan ajatellut, miltä kuvat näyttäisivät yhdessä.

Keväällä 2017 homma Instagramin suhteen vakavoitui, lopetin kännykkäräpsyjen julkaisun ja asetin itselleni tavoitteita. Joku varmaan muistaakin ensimmäisen tavoitteeni, joka oli saada 2000 seuraajaa täyteen vuoden 2017 loppuun mennessä.

essi.pinossa kevat 2017
Keväällä 2017 sisustuskuvat valtasivat enemmän alaa, mutta stailauksessa oli vielä puutteita

 

Vuoden 2017 aikana Instagram vei mukanaan ja satunnaisesta postailusta tuli ensin säännöllistä ja sen jälkeen jopa osa työtäni. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta olen viimeisen vuoden aikana julkaissut kuvan päivittäin. Siihen mahtuu aika monta sohvannurkkaa ja kukkapuskaa.

En enää muista silloisia seuraajamääriäni tarkalleen, mutta sen muistan, että helmikuussa 2017 minulla oli 400 seuraajaa. Ensimmäisen tonni napsahti rikki kesäloman aikana.

essi.pinossa kesa 2017 2

Kesään 2017 mennessä stailaus oli löytänyt tiensä kuviin

 

essi.pinossa syksy 2017
Syksyllä 2017 tili tummeni hetkellisesti

 

Samalla kun päätin asettaa tililleni tavoitteita, päätin myös aktiivisesti alkaa kehittää tilini tyyliä eteenpäin. Arkistoin oikeastaan kaikki vanhat ”henkilökohtaiset” kuvani ja aloitin sisustuskuvien julkaisun ikään kuin tyhjältä pöydältä. Ja täytyy sanoa, että tilin ulkoasu vuoden takaiseen verrattuna onkin muuttunut aika radikaalisti.

Suuri muutos kuvissa tapahtui vuoden vaihteessa, kun hankin ensimmäisen täyskennolla varustetun järjestelmäkamerani. Olohuoneeseen tuli näennäisesti jopa metri lisää tilaa ja siinä sivussa kuvanlaatu parani.

essi.pinossa kevat 2018 2
Keväällä 2018 tilanne näytti tältä. Kuvat ovat entistä enemmän stailattuja ja flatlayt ovat tulleet pysyväksi osaksi feediä.

 

Viimeisin ja suurin muutos on VSCO:n filtteripaketin käyttöönotto, jonka ansiosta kuvissani on nyt enemmän syvyyttä ja tunnelmaa kuin aikaisemmin. Sattumaa tai ei, mutta heti filtterien käyttöönoton jälkeen 3000 seuraajan raja täyttyi.

essi.pinossa kevat 2018
Tältä tili näyttää nykyisin filtteripaketin käyttöönoton jälkeen.

 

Tilini on elänyt hyvin vahvasti vuodenaikojen mukaan, joten nyt hieman jännittyneenäkin odotan, mitä tuleva kesä tuo tullessaan tilini osalta. Ainakin terassia tullaan näkemään paljon enemmän 😉

 

Lue myös: Hullun tuolinaisen filtteritestailut

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

4 kommenttia “Sillisalaatista sisustukseen – Kuinka Instagram-tilini on kehittynyt?

 1. Hyviä vinkkejä! Minulla on juurikin tuollainen sekava silllisalaatti oma insta, enkä ole vain viitsinyt alkaa siihen tarpeeksi panostamaan. Ehkä jokin päivä innostun <3

  1. Kiitos kommentista ja mukava kuulla, että sait tästä vinkkejä. Minusta on ihanan raikasta, että joku tekee instaa suunnittelematta kaikkea etukäteen! Sellaiseksi kanavaksi sehän alunperin tarkoitettiin 🙂 Itseäni jopa joskus vähän ahdistaa sen suunnitelmallisuus.

   1. Tämä on kyllä toisaalta totta, että se saisi todella suunnitelmallista olla jos alkaisi kuvia stailaamaan ja pitäisi aihealueen yhdessä. Toisaalta olisi kiva saada niitä seuraajia enemmän. Hassua miten sitä pystyykin merkitsemään jotkin instaseuraajat niin paljon itselle 😀 Eniten ärsyttää unfollaajat!

    1. Joo, siis voi luoja ärsyttää ne, jotka lopettaa seuraamisen kun itse ei ala seurata takaisin…!

     Mä yritän aina ajatella, että teen tätä omasta tahdostani ja että ei Insta ole koko elämä. Silti se välillä vaan ottaa koteloon niin pirusti 😀

     Ja mitä seuraajien määrään tulee, on tilejä, jotka ansaitsisivat moninkertaisesti seuraajia verrattuna joihinkin toisiin tileihin. Aina vaan se persoona ja kuvienkaan laatu ei riitä. Oma aktiivisuus ja tilin perustamisen ajankohta vaikuttaa myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *