Savuinen paprikaburgeri

Jos et vielä ole suunnitellut tulevan viikonlopun ruokalistaa niin nyt silmä tarkkana! Tässä tulee nimittäin maailmanluokan burgeri, jonka resepti kannattaa ehdottomasti ottaa talteen. Rehellisesti kerron, etten edes kaikissa ravintoloissa ole saanut yhtä hyvää burgeria kuin tämä on.

savuinen paprikaburgeri pinossa 3

Jos on kamala nälkä, suosittelen hyppäämään tämä kappaleen ohi itse reseptiin. Pikaisesti ajattelin nimittäin kertoa, että auto-asia eteni siinä määrin, ettei minulle selvästikään haluttu myydä autoa siinä liikkeessä, jossa tiistaina kävin. Sen verran huonon tarjouksen sain. Onneksi auto on kuitenkin alla, joten paniikissa uutta ei tarvitse etsiä. Nyt siis jään odottelemaan mahdollisesti uutta rahoitustarjousta ja saatan jopa harkita merkinkin vaihtamista. Let’s go with the flow.

savuinen paprikaburgeri pinossa 4

Savuinen paprikaburgeri neljälle

 • 700 g 17 % naudan jauhelihaa
 • 2 punaista paprikaa
 • 4 siivua pekonia
 • 1 punasipuli pikkelöitynä (3 dl vettä, 2 dl sokeria, 1 dl valkoviinietikkaa)
 • Santa Marian American BBQ-kastiketta (sweet and smoky chipotle)
 • Poppamiehen nestemäistä savuaromia
 • tavallista majoneesia
 • Koskenlaskija Cheddar sulatejuustoa
 • 4 burgerisämpylää
 • suolaa, mustapippuria, cayennepippuria, oliiviöljyä
 • lisäksi tomaattia, salaattia ja ketsuppia

Aloita pikkelöimällä punasipuli. Viipaloi punasipuli renkaiksi ja kiehauta 3-2-1 -pikkelöintiliemi kattilassa. Kaada etikka-sokeriliemi punasipuleiden päälle ja anna pikkelöityä vähintään 30 minuuttia.

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile pihvit. Leikkaa paprikat neljään osaan ja voitele pinta oliiviöljyllä. Grillaa jauhelihapihvit, paprikat ja pekonit kypsiksi. Puolessa välissä paistoa valele pihvit Santa Marian BBQ-kastikkeella. Kun pihvit ovat kypsiä, laita sulatejuustoviipaleet sulamaan pihvien päälle.

Valmista majoneesi sekoittamalla tavallista majoneesia, BBQ-kastiketta, cayennepippuria ja nestemäistä savuaromia (varovasti tämän kanssa!). Maistele ja lisää kastiketta tai savuaromia, jotta makua tulee tarpeeksi. Majoneesia kannattaa valmistaa iso satsi, jotta siitä riittää myös ranskalaisten kanssa dipattavaksi.

Kokoa burgerit ja nauti!

savuinen paprikaburgeri pinossa 1

Lue myös: Vähän helpompi burgeri
Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Ps. Jos käyt kurkkaamassa yllä olevan reseptin, huomaa kehitys burgerikuvauksessa!

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

2 kommenttia “Savuinen paprikaburgeri

 1. Ou nou! Oli virhe tulla lukemaan blogiasi nälkäisenä! 😄 Voi että kun tuollaisen herkkuburgerin voisi ammentaa saman tien! Ja miten herkulliset kuvat! 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *