SFS:ää ja autokauppaa

Aivan ensimmäiseksi iloiset uutiset, 3000 seuraajaa pamahti viimein Instagramissa rikki! Woop Woop! Sen kunniaksi ajattelin vielä tänään illalla pyöräyttää SFS:n käyntiin. Jos SFS ei ole vielä tuttu käsite, niin kyseessä on siis kuvanjakokierros, jonka tarkoituksena on levittää kuvailosanomaa ystäville ja seuraajille.

pinossa eklektinen sisustus 12052018 15IMG_4721

Homma toimii niin, että osallistuja jakaa SFS:n järjestäjältä yhden kuvan ja pitää sitä tilillään vähintään 24 tuntia. Vastaavasti järjestäjä jakaa osallistujien kuvia omalla tilillään ja pitää niitä esillä vuorokauden. Osa järjestäjistä valitsee jaettavaksi vain muutaman suosikkinsa, mutta itse pyrin jakamaan takaisin niin monta kuin vain mahdollista. SFS:ni tosiaan pyörähtää käytiin myöhemmin tänään, ja nimimerkin @essi.pinossa:n takaa siihen pääsee ottamaan osaa.

IMG_4409pinossa vaalea makuuhuonen 08052018

Tänään tuli pyörähdettyä autokaupassa. En ole koskaan pitänyt itseäni ihmisenä, joka ostaisi täysin uuden auton tai olisi edes valmis sijoittamaan siihen viisinumeroisia summia. Minulle auto on vain väline siirtyä paikasta A paikkaan B. Toisaalta olen myös ihminen, joka arvostaa huolettomia kilometrejä ja vakionopeudensäädintä – vuodessa ajan kuitenkin pelkästään töihin yli 14 000 kilometriä.

Autoni, vuosimallia -06, on uskollisesti palvellut minua jo muutaman vuoden ajan. Nyt on vain koittanut se hetki, jolloin autoon on alkanut ilmestyä pikkuvikaa sinne ja tänne. Pari isompaa remonttiakin olisi ehkä tulossa. Vaikka kovasti olen vanhaan autooni tykästynyt, pelko sen mahdollisesta hajoamisesta on saanut ajatuksen huoltovapaasta ajosta houkuttelemaan.

pinossa eklektinen sisustus 12052018 17IMG_4702

Pari viikkoa olen avomiehen kanssa puntaroinut asiaa ja nyt tuntuisi siltä, että uuden auton ostaminen (hyvällä rahoitustarjouksella) voisi olla se sopivin ratkaisu. En kestä ajatusta siitä, että joutuisin alkaa maksamaan autosta kuukausittain muutaman satasen, mutta toisaalta rahaa käytetynkään auton vaihtoon ei ole. Ja kyllähän se neljän vuoden katsastusväli ja tehdastakuu takaisivat mukavan matkanteon muutamaksi vuodeksi.

Auto on huonoin mahdollinen sijoitus. Uuden auton osto tarkoittaisi varmasti sitä, että jäisin kierteeseen, jossa auto pitää vaihtaa uuteen aina muutaman vuoden välein ennen arvonalenemista. Paljon viisaampaa olisi sijoittaa rahat Chaneliin tai Flossiin (joita saisi sillä rahalla muuten aika monta).

Avomiestä selvästi ajatus uudesta autosta houkuttaa. Itse en vain vielä ole päättänyt, onko tämä niitä tilanteita, joissa panostaminen olisi pihistämistä parempi.

Teitä varmasti kiinnosti todella paljon sisustusbloggarin ajatukset auton ostosta, kiitos ja anteeksi! 😀

 

Lue myös: Totuus blogikodin kulisseista
Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Essi / Pinossa - -
Posted in random

2 kommenttia “SFS:ää ja autokauppaa

  1. Olen aika tyypillinen naisautoilija; ajan, tankkaan, täytän pissapojan. Mies hoitaa loput. 👍 Mutta silti itsellä auton valintaan iso kiinnostus. Arvostan toimivaa ja turvallista menopeliä, jolla ei jää jalkoihin. Ja auton pitää olla tietynvärinen (valkoinen tai musta 🙊) ja todellakin silmää miellyttävä ja tietyillä herkuilla varusteltu. 😊 Ihan millä tahansa en todellakaan aja! 😁 Ihan bränikkää autoa en ostaisi, hinta laskee monta tonnia heti kun sen ajaa liikkeestä ulos, auto kun on kehnoin mahdollinen sijoitus. Me ostimme juuri uuden maasturin autoliikkeestä ison koiran(pennun) tultua taloon. Täysin pakasta repäistynä menopeli olisi maksanut kymppitonnin enemmän kuin mitä nyt vuoden vanhana ja vain 13t kilsaa ajettuna – käytännössä auto on siis liki käyttämätön, eikä edes ”sisäänajettu”. Moisissa on vielä tehdastakuuta jne, eikä katsastuksestakaan tarvitse heti murehtia. Kantsii miettiä myös vähän käytettyä.

    1. Kiitos Heidi kommentista! Olen tätä nyt pyöritellyt suuntaanja toiseen. Pakasta revityn auton voisi saada 0 % korolla, kun taas muihin rahoitustarjous on kaiketi se vähän alle 2 %. Olen ostamassa sen verran edullisempaa autoa (jos niin voi sanoa), että uuden ja vuoden vanhan välillä eroa ei olisi ehkä kuin muutama tonni.

      Eilen tein pettämättömällä naislogiikallani laskelman, että uudella autolla häviäisin ehkä 1500 euroa vuodessa, eikä silloin tarvitsisi huolehtia renkaista, katsastuksista tai suuremmista huolloista. Nykyisen autoni ostin 2014 reilulla kuudella tonnilla, ja siitä sen arvo on tippunut yli puoleen. Tähän kun laskee mukaan renkaat, huollot ja korjaukset, niin saman verran olen maksanut siitä kuin mahdollisesti tulevasta uudesta autosta tulisin vuodessa maksamaan.

      MUTTA jos nyt tähän lähden, niin sehän tarkoittaa sitä, että auto on vaihdettava aina 3-5 vuoden välein uuteen. Voisinko vain voittaa auton jostain arvonnasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *