DIY-ruokapöytä

Aamulla ruokakaupan pihassa auton mittari näytti yli 25 astetta, tästä ei toukokuinen lauantai parane! Paitsi ehkä sopivan tulisilla ja savuisilla BBQ-burgereilla, jotka olisi tarkoitus pyöräyttää illalliseksi ennen jääkiekkomatsin ja Euroviisujen alkua.

Kumpaa teillä tänään katsotaan? Meillä kanava vaihtuu Ylelle heti matsin päätyttyä.

IMG_4657pinossa diy poyta lerberg pukkijalat 12052018 4

Viime viikonloppuna valmistui meidän uusi DIY-ruokapöytä, josta jo teille kerroinkin aikaisemmin. Pöydän teimme Ikean Lerberg-pukkijaloista (kun menin ostamaan niitä, oli hyllyssä tasan kaksi jäljellä. Kohtalon johdatusta vai mitä?) ja kahdesta 28 mm:n paksuisesta mäntylevystä, jotka ostin Bauhausista.

IMG_4647pinossa diy poyta lerberg pukkijalat 12052018 1

Bauhausissa on äärimmäisen kätevä sahauspalvelu, jota suosittelen ehdottomasti hyödyntämään DIY-projekteissa. Odottaessa kahden 50 x 200 cm:n kokoisen mäntylevyn sahaaminen 44 x 150 cm:n kokoisiksi maksoi kuusi euroa. Tietenkin levyjen sahaus olisi onnistunut myös kotona, mutta täysimittaiset levyt eivät olisi mahtuneet autoon eikä kotona käsisirkkelillä reunasta olisi tullut yhtä siisti.

Sahautetuista levyistä jäi yli kätevästi kaksi 6 x 150 cm:n palikkaa, jotka kotona leikkasimme neljään osaan. Palikat kiinnitimme mäntylevyjen päihin kaksi rinnakkain niin, että niiden väliin jäi kolo pukkijalkojen ylärimalle. Näin kansi pysyy tukevasti paikallaan. Levyistä jäi myös kaksi 50 x 50 cm:n palaa, jotka ajattelin hyödyntää terassipöytänä myöhemmin.

IMG_4656pinossa diy poyta lerberg pukkijalat 12052018 3

Ennen kiinnitystä maalasin käsittelemättömät mäntylevyt kahteen kertaan himmeällä kalustemaalilla. Pinnasta tuli ihanan rustiikkinen ja puunsyyt kuultavat todella kauniisti pinnasta. Ainut huono puoli lakkaamattomassa pinnassa on se, että koirankarvat (voi kyllä, niitä on myös pöydällä) jäävät siihen aika tiukaan kiinni. Ajattelin hetken testata pöytää käytössä ja sitten ehkä käsitellä sen kertaalleen spraylakalla.

Pöytä tuli kustantamaan hieman alle 130 euroa. Pukkijalat maksoivat 10 €/kpl ja mäntylevyt n. 52 €/kpl. Kalustemaalia meille oli jäänyt edellisestä projektista. Vanhan ruokapöytämme myin tori.fi:ssä 150 eurolla, eli rahaa jäi vielä viinipulloonkin.

IMG_4651pinossa diy poyta lerberg pukkijalat 12052018 2

Pöydällä on kokoa 150 x 89 cm:ä, ja sen ääressä mahtuu hyvin kahvittelemaan kahdeksan herkkusuuta. Tietenkin arkikäytössä pöytä palvelee parhaiten neljää. Edellinen pöytämme oli vain 70 cm:ä leveä, joten siinä ei ollut juurikaan tilaa kattaukselle tai koristeille. Nyt pöytään mahtuu kattamaan lautasten ja vesikannun lisäksi myös kukkia!

Olen todella tyytyväinen mustaan väriin. Pöydän takana oleva senkki pääsee nyt oikeuksiinsa harmaata seinää vasten, kun toinen suuri puupinta ei ole häiritsemässä silmää. Vielä täytyisi vaan tuunata loput wieniläistuolit, niin saisi kaikki neljä pöydän ääreen.

 

Lue myös: Wieniläistuolien tuunaus
Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *