Keväinen parsapasta + arvonta Instagramissa

Aurinkoista tiistaita! Juuri tällä hetkellä (klo 7.00) kerään kiireisenä läppäriä ja laturia kasaan illan jäljiltä, pakkaan lounasta ja siinä samalla yritän täyttää termosmukia kahvilla. Vähän parempaan aamukahviin muuten vinkkinä, että Paulig Dark Roast tummapaahto on aivan taivaallista Alpron vaniljalla maustetun soijamaidon kanssa! Luonnollisesti tämän postaus on ajastettu eilen illalla etukäteen, joten voin rauhassa keskittyä olemaan myöhässä niin kuin kaikkina muinakin aamuina. Onneksi on liukuva työaika.

Aikaisemmin harmittelin, että olen parsareseptejä jakanut täällä aivan liian vähän. Nyt asiaan olisi luvassa pieni korjaus keväisen parsapastan muodossa. Tai no, oikeasti jos olen rehellinen, niin tämä resepti on yksi vakio pastaresepteistäni, johon nyt vain lisäsin pannulla paistetun parsan.

IMG_4685Pinossa_kevainen parsapasta 2

Tämä pasta on mukavan keväinen, raikas ja pasta-annokseksi kivan kevyt. Valmistamiseen aikaa menee puolisen tuntia, ja siitäkin suurin osa kuluu tomaattien paahtamiseen.

Keväinen parsapasta kahdelle

 • 1 rasia miniluumutomaatteja
 • 1 rosmariinioksa
 • vajaa 1 rkl kapriksia
 • oliiviöljyä
 • suolaa
 • pippuria
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 rkl voita
 • 6-8 kpl vihreää tankoparsaa (parsan voi korvata myös artisokansydämillä)
 • (0,5 dl valkoviiniä)
 • puolikkaan sitruunan kuori
 • fettuccine-pastaa 3-4 kerää per ruokailija
 • päälle parmesanraastetta ja loraus öljyä

Sekoita kulhossa tomaatit, 1 rkl oliiviöljyä, kaprikset ja rosmariininoksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tomaatit uunivuokaan ja paahda 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Laita pastalle suolattu vesi kiehumaan tomaattien paahtuessa. Keitä pastaa minuutti ohjetta vähemmän.

Kun pasta on lähes kypsää ja tomaatit valmiita, paista parsa. Laita pannulle n. 1 rkl voita, loraus öljyä ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Paista parsoja pannulla muutama minuutti, varo polttamasta valkosipulia! Kun parsat ovat kypsiä, ota ne sivuun odottamaan. Älä huuhdo pannua.

Ota paahtuneet tomaatit pois uunista ja lisää ne pannulle, jolla paistoit parsat. Murskaa tomaatit ja lorauta joukkoon halutessasi valkoviiniä ja anna alkoholin haihtua. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja tarkista maku. Lisää tomaattien joukkoon 1,5 dl pastan keitinvettä ja lisää mukaan pasta. Anna pastan kypsyä tomaattien joukossa minuutin verran.

Nosta pasta tarjolle, lado parsat pastan päälle ja viimeistele annos parmesanilla ja lorauksella oliiviöljyä.

IMG_4693Pinossa_kevainen parsapasta 1

Btw, jos ette vielä huomanneet, niin ajattelin vinkata kivasta arvonnasta Instagramin puolella. Yhteistyössä kotimaisen LukLabelin kanssa saan ilahduttaa yhtä teistä 50 euron arvoisella lahjakortilla heidän verkkokauppaansa. Arvontaan voi osallistua 17.5. asti, joten käykäähän ihmeessä jättämässä kommentti tähän postaukseen 🙂

 

Lue myös: Parsakausi on täällä!
Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *