Suunnitelmissa uusi ruokapöytä

Minulla olisi suunnitelmissa vaihtaa ruokapöytämme. Tai no, ei se enää suunnitelmissa ole vaan hyvin vahvana aikomuksena. Viime perjantaina laitoin ruokapöytämme myyntiin tori.fi:hin ja kaupat siitä on sovittu tulevalle viikonlopulle.

pinossa midmod sisustus 25.3.18 1

Tiedän mitä ajattelette – juurihan minä vasta ostin tämän nykyisen pöydän! Rehellisesti minun täytyy kuitenkin myöntää, että vaikka tämä vanha pöytä onkin ihana, oli se silti ehkä hieman hutiostos. Pöytä ei kokonsa puolesta ole se paras mahdollinen, ja omaa silmääni on alkanut häiritsemään sen sävy. Nyt suunnitelmissa olisikin päivittää se hieman suurempaan ja sävyltään mustaan pöytään.

Ruokapöydät ovat minulle ehdottomasti sisustuksessa se Akilleen kantapää. Toivottavasti olisin kuitenkin jotain oppinut edellisistä pöydistämme ja osaisin nyt tehdä valinnan, jonka takana voisin seistä (tai ääressä istua) pidempään kuin vuoden. Uudella pöydällä kokoa saisi olla 90 x 140 cm ja sen aion toteuttaa Ikean Lerberg-pukkijaloista. Vastaavia pöytiä on tehty vaikka kuinka monta, ja Pinterestistä löytyykin miljoona vaihtoehtoista toteutustapaa yhdellä haulla.

pinossa uusi diy poyta 1.5.

Pukkijalat ovat sävyltään harmaat, ja ne toimisivat upeasti puun kaverina. Puupinta ei vain nyt enää tule kysymykseen, joten ainoa järkevä vaihtoehto on pöydän pinnan maalaaminen mustaksi tai tummanharmaaksi. Varastosta löytyy himmeää mustaa maalia, joten sillä varmaan mennään. Jotenkin kuitenkin vierastan ajatusta mustasta pöydästä, mutta tekemäni kyselyn perusteella se olisi juuri meille sopivin vaihtoehto.

Koska minun ei kannata ostaa kallista puuta ja sitten maalata sitä, voisin toteuttaa pöydän kannen esimerkiksi yhdestä vanerilevystä. Toisaalta kuitenkin kahdesta tai kolmesta lankusta tehty kansi voisi olla hieman kevyemmän näköinen. Ehkä kaksi ”lankkua” pienellä raolla olisi moderneimman näköinen ratkaisu.

Kuten sanoin, tämä on heikko kohtani. Olisiko teillä jotain ajatuksia ja ideoita tähän liittyen?

 

Kuvalähteet: kuva 1/Kristen Lubbe ja kuva 2/Nina Holst

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

2 kommenttia “Suunnitelmissa uusi ruokapöytä

  1. Kiva idea, mielenkiinnolla jään odottamaan millaiseen toteutukseen päädyt. 🙂 Kuten sanoitkin on netti pullollaan inspiraatiokuvia toteutukseen, mutta silti tällä konseptilla on mahdollista saada edes vähän omannäköinen pöytä. Nuo kyseiset pukkijalat ovat muuten sen verran kevyet/köykäiset, että kannattaa ehdottomasti valita tarpeeksi paksu vanerilevy (jos siihen päädyt) joka painollaan tekee pöydästä tukevan. Ja vaikka jalat muodoillaan ikään kuin tekevät tilaa tuoleille (riippuen tietysti miten päin ne laittaa) niin kannattaa pöytälevyn ottaa niin pitkänä kuin tila antaa myöden jotta pöydästä jalkoineen tulee sopusuhtaisen näköinen ja tuoleille sekä niillä istuvien jaloille jää oikeasti hyvin tilaa. 🙂

    1. Hei Jessica ja kiitos vinkeistä! Paksuun pöytälevyyn olisin päätynyt ihan visuaalisistakin syistä, mutta tämä oli myös hyvä tietää 🙂 Onneksi sopivaa mittaa ja jalkojen etäisyyttä voi kotona vähän mallailla kun itse tekee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *