Hyllyllinen hyvinvointia työhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö LukLabelin kanssa.

Työpisteemme sijaitsee kotimme pienimmässä huoneessa, joka sattumoisin on myös kotimme valoisin huone. Suuret peilipinnat ja valkoiset seinät maksivoivat kaiken luoteisesta ikkunasta tulevan valon, jota riittääkin pitkälle päivään. Työhuonetta lukuun ottamatta kodissamme vallitsee päivisinkin aika hämyinen tunnelma, sillä 90-luvun pitkät räystäät suodattavat olohuoneen puolelta sisään tulevaa valoa tehokkaasti. Ei siis ole pelkkää sattumaa, että kaikista huoneista juuri työhuoneemme on täyttynyt viherkasveilla.

Pinossa LukLabel 1

Onkin todella sopivaa työnteon kannalta, että viherkasvit ovat päätyneet juuri työhuoneeseemme – parantavathan ne sisäilman lisäksi myös työtehoa tutkitusti peräti 15 prosenttia. Tutkimuksen mukaan kasvit myös lisäävät keskittymiskykyä jopa 70 prosentilla. Lisäksi vihreä työympäristö on omiaan poistamaan stressiä (erityisesti kukkivat kasvit toimivat loistavina stressinpoistajina) ja kasvien katselu rentouttaa tietokoneen ja sinisen valon rasittamia silmiä.

Eräässä tutkimuksessa on myös huomattu, että kasvien hoito auttaa lisäämään henkistä hyvinvointia. Maa-aineksen kanssa kosketuksissa oleminen eli mullan saaminen kynsien alle vaikuttaa aivoihin samalla tavalla kuin masennuslääkkeet.

Pinossa LukLabel 2

Todistettujen hyötyjen lisäksi kasveista saa visuaalista inspiraatiota. Kasvit ja kauniit asetelmat ruokkivat visuaalista silmään ja saavat aivot hyvään flow-tilaan kirjoittamisen kannalta. Moni varmaan voikin allekirjoittaa sen, ettei tunkkaisessa tai sotkuisessa työpisteessä työnteko suju läheskään yhtä hyvin kuin siistissä ja visuaalisesti inspiroivassa ympäristössä.

Koska työhuoneemme on pieni, en ole voinut kalustaa sitä suurilla kalusteilla tai seinähyllyillä. Pitkään kuitenkin kaipasin työhuoneen seinälle lisätilaa ja jotain tasapainottamaan taulukollaasia. Kotimaisen LukLabelin mallistosta löytyy täydellisesti pieneen tilaan sopiva Kajon-seinähylly. Hylly on ainoastaan 15 cm syvä, joten se on kuin omiaan pienien asetelmien, tai tässä tapauksessa kasvien, esillelaittoon.

Pinossa LukLabel 5

Kajon-hylly voidaan asentaa seinään suoraan tai käyttää yhdessä trendikkään rautakehikon kanssa. Kiinnitys tapahtuu parkkinahkahihnoilla, jotka pujotetaan hauskasti hyllylevyn läpi. Mustan levyn lisäksi hyllylevy on mahdollista saada puunvärisenä. Hyllystä on saatavilla kahta leveyttä, 60 ja 35 cm. Ja bonusta tietenkin on se, että hylly on suunniteltu Suomessa yhdessä LukLabel design teamin kanssa ja että se on valmistettu lähellä Virossa.

Pinossa LukLabel 2

Hyllyn kiinnitimme työpöytämme viereen niin, että katse siihen on helppo nostaa työskentelyn lomassa. Siinä hylly on myös lähellä ikkunaa, jotta kasvit saavat mahdollisimman paljon epäsuoraa valoa. Ikkunaseinältä Kajon-hylly näkyy myös kauniisti olohuoneen puolelle työhuoneen oven ollessa avoinna.

Hyllylle mahtuu juuri sopivasti kaksi ruukkua, mutta koska suosin asetelmissa aina kolmen esineen ryhmiä, päätyi kasvien kaveriksi hyllylle LukLabelin kirjoitusalusta. Kirjoitusalustaan on kiinnitetty viesti, joka muistuttaa olemaan pelottomasti oma itsensä.

 

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *