Wieniläistuolien tuunaus 2.0

Viime heinäkuussa ostin kirpputorilta neljä kappaletta wieniläistyylisiä tuoleja parilla kympillä. 80-luvulta peräisin olevien tuolien rungot ovat metallia ja istuinosassa niissä oli valkoinen muovisäleikkö. Syksyllä tuunasin tuoleja päällystämällä istuinosat sametilla (en tainnut siitä ikinä kirjoittaa mutta hyvät kuvat niistä löytyy täältä) ja nyt tuolit ovat jälleen kokeneet pienen muutoksen.

pinossa midmod interior 14.4.2018 6

Sametilla päällystäminen ja tuolien istuimien purkaminen rasitti vanhaa muovia niin, että kahdesta tuolista sametin paikallaan pitänyt rengas napsahti poikki. Tuolit lojuivat varastossa hetken aikaa, ja nyt viimein sain aikaiseksi tuunata istuinosat kuntoon.

Vanhat istuimet korvasin uusilla pyöreillä levyillä, jotka sain Ikean Frosta-jakkaroista. Vaneriset istuimet maalasin mustaksi himmeällä huonekalumaalilla ja istuimen kanttasin mustalla nahalla, jota minulle oli jäänyt varastoon kouluajoista. Nahan kiinnitin paikoilleen liimalla ja nauloilla.

pinossa midmod interior 14.4.2018 1

Alkuperäiseen suunnitelmaani ei kuulunut nahkakantin laittaminen tuoleihin, mutta onneksi vähän pakosta jouduin sen niihin laittamaan – vanerilevyjen halkaisija oli nimittäin pari senttiä liian pieni. Fiksuna en tietenkään tajunnut tarkistaa istuimien kokoa ennen projektin aloittamista, mutta onneksi sain ongelman ratkaisua kanttaamalla istuimet. Lopputuloksesta tuli näin todella paljon siistimpi ja viimeistellympi.

Uusien istuimien takia tuolien metallirunkoihin piti tietenkin porata uudet reiät. Vaikka ruuvinväännin minulla pysyy kädessä, oli silti helpompaa ja turvallisempaa kaikkien kannalta pyytämään avomies hoitamaan se osuus. Samoin selkänojan metallitanko vaati vähän uutta asettelua.

pinossa midmod interior 14.4.2018 2

Kello on tällä hetkellä puoli yksi ja alle viiden tunnin päästä pitäisi lähteä Inspiration Blog Awards -gaalaan. Koirat ovat lenkittämättä, asu päättämättä ja istun vielä työhuoneessa aamutakki päällä naputtamassa läppäriä. Itsehän en ole gaalassa ehdolla, joten suuria paineita en gaalalookista missään nimessä ole ottamassa. Itse asiassa koko viikko töissä meni niin äkkiä, etten sen kummemmin edes ehtinyt ajatella tätä iltaa. Annankin siis muotibloggareiden hoitaa edustamisen ja itse keskityn vain rentoutumaan ja viettämään kivaa iltaa kuohuvan ja blogikollegoiden kanssa.

Minulla on ollut pieniä ongelmia puhelimen netin kanssa, mutta yritän laittaa Instagramin tarinoihin matskua illan aikana. Eli gaalatunnelmia pääsee siis kurkkaamaan sieltä! Vaihdoin muuten viikolla IG-nimimerkkini sopimaan paremmin yhteen bloginimeni kanssa ja uusi nimimerkkini on nyt @essi.pinossa 🙂 Kivaa ja rentoa lauantaita kaikille!

 

Lue myös: DIY rottinkituolin tuunaus

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *