Operaatio ananas

Jos jokin kasvatusprojekti tässä perheessä on kestänyt ja kohdannut vastoinkäymisiä, niin meidän ananaksen kasvatus! Viime vuoden puolella alkanut projekti ei vieläkään ole tuottanut kovin menestyksekästä satoa.

ananaksen kasvatus pinossa 29.3.18 2

Runsas puoli vuotta sitten päätin alkaa kasvattaa ananasta ihan kokeilumielessä kaveriksi meidän kookokselle. Nopean googlailun jälkeen päädyin aloittamaan helpolta ja hauskalta vaikuttavan projektin tämän ohjeen mukaan.

Noh, helppoahan ananaksen kasvattaminen on, mutta ei se kovin hauskaa, viihdyttävään tai esteettistä touhua ole. Hatun juurrutusvaiheessa pöydällä saa katsella kituvan näköistä ananasta viikkoja ja kun viimein ananaksen saa multaan, tiputtaa se viimeistään siinä vaiheessa kaikki vanhat käpristyneet lehtensä. Tuloksena on säälittävä kasvin alku, joka ei todellakaan läpäise blogisuodatinta. Näin jälkiviisaanahan voin todeta, ettei lokakuu ole ehkä se parhain aika juurrutusprojektin aloittamiselle.

ananaksen kasvatus pinossa 29.3.18 3

Tammikuussa meidän ananakselle meinasi käydä kalpaten, kun pari kuukautta istutuksesta onnistuin nyppäämään uudet vihreät lehdet irti niin, että kaikki vaivalla kasvatetut juuret jäivät multaan. Jos kasvatusprojekti ei olisi tuolloin kestänyt jo kuukausia, olisin varmasti heittänyt ananaksen menemään, mutta koska olin jaksanut yrittää jo niin pitkään, päätin aloittaa lehtien juurruttamisen alusta.

Pari kuukautta katselin työhuoneessa folioon käärittyä juomalasia kunnes viimein ananas suvaitsi kasvattaa juuret uudestaan ja viime viikonloppuna sain vihdoin ananaksen takaisin multaan. Edelliskerrasta viisastuneena käsittelin ananasta todella hellästi…

Jotkin ohjeet suosittelevat kaktusmultaa, mutta itse istutin ananaksen tällä kertaa ihan tavalliseen kukkamultaan. Viimeksi taisin kastella ananasta myös liikaa, joten vedenkin kanssa olen nyt tarkkana. Kun ananas pääsee juurtumaan kunnolla, se viihtyy lähes missä tahansa ja myös todella kuivassa maassa.

ananaksen kasvatus pinossa 29.3.18 1

Nyt toivotaan, että kevätaurinko tekee tehtävänsä ja ananas saisi jonkin sortin kasvupyrähdyksen tässä tulevien kuukausien aikana. Hedelmää meillä ei ole tavoitteena kasvattaa (eikä siitä näillä leveyspiireillä edes tulisi ihanan makeaa), mutta ananas itsessään olisi jo aika näyttävän näköinen viherkasvi tuohon kookoksen viereen.

 

Lue myös: Mitä kuuluu kookospalmulle?
Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

2 kommenttia “Operaatio ananas

    1. Nyt vaan kaikki sormet ja raajat ristissä että selviää hengissä! Ihanaa pääsiäistä myös sinne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *