5 x Valkoinen tiililadonta keittiön välitilassa

Muistatteko kun jokin aika sitten kirjoitin teille siitä, miltä unelmieni keittiöni näyttäisi nyt? Meillähän on tällä hetkellä valkoinen laatta tiililadonnalla keittiön välitilassa ja jos nyt lähtisin remontoimaan keittiötä uudestaan, valitsisin varmasti valkoisen laatan ja asettelisin sen samaisella tavalla.

Nykyiseen keittiöömme valitsimme kiiltävän laatan, jonka reunat ovat hieman viistetty eli ns. metro-laatan. Sauman väriksi valitsimme valkoisen, vaikkakin nousussa oleva tumma ehti käydä mielessä. Saumavärin ohella erilaista ilmettä laatoitukseen saa laatan kiiltoasteella, muodolla sekä laatoitettavalla pinta-alalla. Vaikka valkoinen laatta tiililadonnalla siis ehkä kuulostaakin trendikkyydestään huolimatta tylsältä, on sillä oikeasti mahdollista vaikuttaa koko keittiön ilmeeseen todella paljon.

Tähän postaukseen kokosin viisi erilaista keittiötä, joita kaikkia yhdistää sama välitilan valkoinen laatoitus. Kaikki niistä ovat kuitenkin täysin erilaisia keskenään. Näiden esimerkkien jälkeen kukaan ei voikaan väittää että valkoinen laatta olisi tylsä!

alvhem 1
Kuva Alvhem

Tässä ensimmäisessä keittiössä on hyvin samanlainen laatoitus kuin meilläkin eli kiiltävä viistetty laatta lähes kattoon asti ladottuna. Kiiltävä pinta muodostaa sopivan kontrastin kauniille tiiliseinälle, ja valkoinen laasti rauhoittaa laatoitusta juuri sopivasti antaen paraatipaikan vanhalle tiilelle.

alvhem 4
Kuva Alvhem

Myös tässä toisessa keittiössä on jätetty vanha tiiliseinä näkyviin mutta toisin kuin edellisessä keittiössä, tämän ilme on nuorekkaampi ja astetta trendikkäämpi. Valkoisen sijaan kaapinovet ovat harmaan ja valkoinen kiiltävä laatta onkin trendikäs neliö. Tummalla saumalla laatoitukseen on saatu vielä vähän lisää ilmettä.

reveny 4
Kuva Reveny

Myös tässä keittiössä on kiiltävä neliölaatta tummalla saumalla, mutta tyyli on täysin erilainen kuin edellisessä kuvassa. Kaapinovet ovat koristeellisemmat ja hopean sijaan keittiössä toistuu messinki. Messinki ja laatoitus tuovat keittiöön mukavasti rustiikkista ilmettä.

reveny 6
Kuva Reveny

Tämä keittiö on esimerkki siitä, että tiililadonnasta on myös mahdollista saada aikaan todella hillitty ja rauhallinen tausta muulle keittiölle. Laatoitus sulautuu seinään ja keittiön yleisfiilis on rauhallinen ja moderni.

reveny
Kuva Reveny

Tässä viimeisessä kuvassa hyvin yksinkertaiseen keittiöön on saatu ilmettä mustalla saumalla. Ilman tummaa saumaa laatoitus olisi huomaamaton ja keittiön ilme saattaisi jäädä hieman vaisuksi. Tummalle saumalle kannattaa siis ehdottomasti antaa mahdollisuus!

Siinä siis viisi todella erilaista keittiötä samantapaisilla välitilanratkaisuilla. Näiden kuvien myötä harkitsen todellakin tumman sauman laittamista seuraavaan välitilaan, millaiset fiilikset teillä on värillisistä saumoista?

 

***

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *