Paljonko hyvä sisustus maksaa?

Onneksi olemme päässeet jo eroo ajatuksesta, että hyvän sisustuksen pitäisi maksaa maltaita. On tietenkin totta, että ajattomat klassikot maksavat ja niihin kannattaakin panostaa ja että myös laadukkaisiin materiaaleihin kannattaa pistää muutama euro enemmän. Mutta sekään ei tarkoita että onnistuneeseen sisustukseen pitäisi törsätä monia tuhansia euroja. Mutta kaikella on silti hintansa – paljonko hyvä sisustus maksaa?

pinossa midmod sisustus 4.2.2018 3

Jos kukkaroni olisi pohjaton, voisin varmasti hankkia designia enkä katuisi ostoksiani lainkaan. Mutta kuten monia muitakaan, meitäkään ei ole tehty rahasta ja siksi kodin sisustus muodostuu pääosin kirpparilöytöjen ja Ikean tarjonnan ympärille. Ja muutenkin vannon kierrättämisen ja kirppistelyn nimeen. Maailmassa on jo ihan tarpeeksi huonosti tehtyä tavaraa, joten etsimällä hyvin tehtyjä huonekaluja kirpputoreilta teet palveluksen itsellesi ja maapallolle.

Siteeraan usein Marko Paanaselta kuulemaani ajatusta sisustuskolmiosta. Kolmio yhdessä kulmassa on hyvä, toisessa halpa ja kolmannessa nopea. Kotia sisustaessa näistä voi valita vain kaksi. Nopea ja halpa sisustus on huono kun taas halpa ja hyvä ottaa aikaa.

pinossa midmod sisustus 4.2.2018 2

Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat meillä yhtä ja samaa tilaa ja niillä kesti noin 1,5 vuotta päästä tähän nykyiseen pisteeseen. Olen vallitsevaan tilanteeseen aika tyytyväinen, varsinkin kun ottaa huomioon sen että aloitin sisustamisen täällä lähes puhtaalta pöydältä. Muutimme tänne paljon pienemmästä asunnosta joten kaikki tilassa oleva onkin sinne hankittu täällä asumisen aikana.

Idean tähän postaukseen sain Coffee table diary –blogista  ja tässä omassa versiossani, jossa listaan kotimme hintalappua, toivoisin tuovani esille sen, että ajalla ja mielikuvituksella saa usein paljon enemmän aikaiseksi kuin pelkällä rahalla. En tietenkään pysty listaamaan jokaista maljakkoa tai tyynynpäällistä, mutta pyrin tekemään listasta mahdollisimman tarkan suurempien linjojen osalta.

pinossa midmod sisustus 4.2.2018 1

Huoneen hintalappu

 • Sohva on harvoja meille ihan uutena hankittuja huonekaluja. Sohva ostettiin Iskusta keväällä 2016 ja se maksoi 1350 euroa.
 • Sohvalla olevat tyynynpäälliset vaihtuvat tiuhaan, mutta suurin osa niistä on hankittu Ikeasta edulliseen hintaan tai tehty itse. Kuvissa olevat päälliset ovat maksaneet yhteensä 35 euroa.
 • Sohvalla olevat torkkupeitot ovat Pentikiltä ja Eurokankaasta. Toinen maksoi 120 euroa ja toinen 10 euroa.
 • Sohvan yläpuolella olevat taulut ovat itse vedostamani ja kehykset niin maksoivat 30 euroa.
 • Lukulamppu sohvannurkassa on itse tehty Ikean hyllynkannattimesta ja Clas Ohlsonin polttimosta. Lamppu maksoi n. 30 euroa.
 • Sohvapöytä on avomiehen dyykkaamaa löytö ja hintaa sille kertyi pyöreä 0.
 • Kirjavan villamaton löysin pitkän etsinnän jälkeen Torista ja maksoin siitä 120 euroa.
 • Ikean Flådis-kori on maksanut kympin ja meillä siinä säilytetään koirien leluja (vaikka kuvissa sinne on stailattuna huivi torkkupeitoksi)
 • Tv-tasomme ei ikinä näy kuvissa, mutta se(kin) on tuunattu halkaisemalla Ikean metallinen Hjyllis-hyllykkö kahtia. Hylly maksoi 10 euroa ja vanerilevy maaleineen sen päälle löytyi varastosta.
 • Olohuoneen verhot ovat ne Ikean edullisimmat valkoiset verhot, yhteensä 20 euroa. Sohvan vieressä oleva jalkalamppu on sekin Ikeasta, 59€
 • Kookospalmu ruukkuineen on maksanut 53 euroa. Kasvi sen vieressä on maksanut kympin ja sen alla oleva Pentti-jakkara on saatu blogin kautta.
 • Ruokapöydän takana oleva senkki on pelastettu varastosta ilmaiseksi ja sen yläpuolella olevan taulun kehystäminen maksoi 160 euroa.
 • Ruokapöydästä maksoin 20 euroa ja sen tuunaaminen maksoi muutaman kympin lisää.
 • Vintage-tuolit löysin Teiskon kirpputorilta 8 eurolla kappale ja mustista metallituoleista maksoin 7 euroa kappale.
 • Ruokapöydän päällä oleva Lokki on ostettu tarjouksesta 200 eurolla.

Yhteensä n. 2300 euroa

Oikeastihan olen käyttänyt tilaan paljon enemmän, kun lasketaan mukaan tuolivaraston sisältö ja kaikki pienemmät koriste-esineet. Siltikin summa jää varmasti alle 3000, eli omasta mielestäni todella pieneksi.

Olen tietenkin jäävi sanomaan, mutta mielestäni kotimme kuvaa aika hyvin sitä, että sisustukseen ei todellakaan tarvitse käyttää tuhansia ja taas tuhansia euroja. Kekseliäisyys, viitteliäisyys ja aika vie todella pitkälle. Jos olisimme hakeneet vastaavat tavarat kaupasta uutena, olisi kotimme hintalappu varmasti kolminkertainen nykyiseen verrattuna.

Nostaisin esille myös sen, että vaikka kaikki uutena hankkittu on peräisin Ikeasta, ei silti kotimme näytä automaattisesti Ikean kuvastolta. Ajan kanssa kerroksia luomalla sisustus pysyy mielenkiintoisena ja uniikkina eikä sitä varten tarvitse pankkilainaa.

***

Lue myös: Tuolihullun tunnustukset

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *