Vinkki: Näyttävä kukkakimppu edullisesti

Tänään vaikuttaisi olevan aivan täydellinen sunnuntai. Heräsin virkeänä, ulkona on kaunis ilma ja hyvin nukuttu yö sekä aurinko saavat olon tuntumaan superenergiseltä. Liedellä porisee lasagnekastike, jota iltalialaisen mamman tavoin haudutan neljä tuntia ennen uuniin laittoa. Kulahtanut lipasto sai uuden maalipinnan ja kohta uudet vetimet pitäisi ruuvata kiinni siihen. Tämän jäljiltä tarmoa riittäisi vielä koirien pesuun, kuvaamiseen ja parin blogipostauksen kirjoittamiseen – toivottavasti tunnit vain riittää tänään kaikkeen!

pinossa midmod sisustus 4.2.2018 7

En ole koskaan aikaisemmin tainut mainita lempikukkakauppaani Fiori Di Anitaa, joka sijaitsee Käpylässä aivan Musta Pekan lähettyvillä. Avomies halusi kommentoida tähän väliin, että kukkakauppahan sijaitsee legendaarista hotellia vastapäätä, jossa aikoinaan kuvattiin Kauppaneuvos Paukku. Ja löytyy hotellista kuulemma saunakin, jossa on saunotettu yhtä jos toista valtionpäämiestä.

Haluaisin kovasti suosia kylämme paikallista kukkakauppaa, mutta koska siellä valikoima rajoittuu ruusuihin ja gerberoihin, käyn siellä vain hätätapauksissa. Anitalla taas on ihana vaihteleva valikoima hyvin erikoisiakin kukkia, joten perinteisten neilikoiden kanssa kaupasta tulee poistuttua todella harvoin. Pionisesongin alkaessa Fiori Di Anitasta löytyykin aina kaikki mahdolliset värin ja lajikkeet ja kauppias itsekin on aika hauska tyyppi. Vuoden aikana Anita on oppinut tuntemaan makuni hyvin ja osaakin jo suositella valmiiksi perjantaipuskaan sopivia lajikkeita. Ja vink, vink, ainakin viikko sitten siellä oli magnoliaa!

pinossa midmod sisustus 4.2.2018 17

Viimeksi mukaani lähti Fiori Di Anitasta yksi kengurukukka, hopeaan taittava oksa sekä kaksi pallomaista siemenkotaa, jonka nimeä kukaan ei nyt satu muistamaa. Pieni kimppu maksoi 11 euroa. Ja tässä tulee se otsikossa lupaamani vinkki: Kotona yhdistin kukkakaupasta haettuihin kukkasiin marketin tulpaaneja sekä pari kuivunutta eukalyptuksen oksaa. Yhdessä näistä muodostui näyttävä ja persoonallinen kimppu reilusti alle 20 eurolla!

pinossa midmod sisustus 4.2.2018 8

Kotona teippasin maljakkoon ristikon kirkkaalla teipillä ja asettelin rennosti kukkakaupan ja marketin kukat siihen. Viimeiseksi vielä lisäsin asetelmaan pari kuivahtanutta eukalyptusta, mutta mikä tahansa muukin, esimerkiksi heinät tai oksat, kävisivät aivan yhtä hyvin.

Kimppujen sitomista en vielä osaa, ja siksi suosinkin tätä teippi-kikkaa kimppujen teossa. Olisi kyllä ihana päästä kurssille opettelemaan sidontaa ihan ammattilaisen opastuksella. Vinkkailkaahan jos teillä on hyviä paikkoja mielessä!

***

Lue myös: Onko sisustusbloggarilla aina tuoreita kukkia?

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

2 kommenttia “Vinkki: Näyttävä kukkakimppu edullisesti

  1. Näin minäkin aina teen, kukkakaupasta pari kivaa kukkaa ja marketista loput 😊 Ja viimeinkin pitkäaikainen haave toteutumassa eli pääsen kukkien sidonta -kurssille maalis- ja huhtikuussa 😊 Innolla odotan….

    1. Oi, nyt olen vähän kade! Kerro sitten oliko hyvä ja saitko kivoja vinkkejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *