Terveellinen taatelikakku – Uhka vai mahdollisuus?

Minulla on nyt selvästi kokeile kotimaista bloggaria –kausi menossa, sillä juuri eilen Instassa hehkutin Viimeistä murua myöten –blogin Saaran tomaattista kikhernekeittoa ja nyt tämän postauksen aiheena on Saaran terveellinen taatelikakku, jonka otin testiin viime viikonloppuna. Kakku on sokeriton, maidoton (voiton!) ja gluteeniton. Eli mauton?

taatelikakku pinossa 2

Olen niitä tyyppejä, jotka herkuttelevat oikein kunnolla silloin kun siihen rupeavat (liian usein). En todellakaan nappaa pakastimesta sentin viipaletta vaniljajäätelöä vaan syön kunnon kermajäätelön höysteineen suoraan purkista. Lauantaita varten ostan irtokarkkeja lähes kilon ja joskus matkaan lähtee myös sipsipussi. Useammin kuin kerran olen korvannut niillä myös kunnon illallisen – mutta hei, se on aikuisuudessa parasta kun saa syödä just mitä haluaa silloin kuin huvittaa.

Lähtökohtaisesti en siis voisi edes kuvitella oikeasti pitäväni kakusta, joka ei sisällä lainkaan voita, suklaata tai sokeria. Saara sai kuitenkin myyntipuheellaan minut vakuuttuneeksi ja päätin antaa taatelikakulle mahdollisuuden. Tiedättekö muuten sen, että leipomisessa kamalinta on se kun tuotosta ei voi maistaa etukäteen?

taatelikakku pinossa 1

Leivoin kakun siis sunnuntaina tädilleni ja ajatukseni oli tarjoilla se jäätelön kanssa. Jäätelöhän sitten unohtui kauppaan ja mielessäni kirosin, että sehän oli nyt sitten siinä… Ennen taatelikakun leikkaamista pohjustin kahvivieraille stoorin oikein kunnolla, ettei kukaan joutuisi kamalasti pettymään. Mutta arvatkaapa mitä, kakku olikin oikeasti hyvää! Ja parasta tässä oli se, ettei kevyt ja mehevä kakku edes kaivannut sitä jäätelöä. Vieraat ottivat lisää palan jos toisenkin, ja sen on varma merkki siitä, että kaikille maistui. Kakkua jäikin vain säälittävä parin sentin viipale, jota kukaan ei enää kehdannut ottaa.

Koska haluan, että Saara saa oikeutetusti kaikki klikit itselleen, en jaa reseptiä vaan pääsette lukemaan sen täältä.

Mutta nyt miljoonan taalan kysymys: tekisinkö uudestaan? Seuraavan kerran kun haluan tyydyttää järjettömän makeanhimoni, tämä kakku ei ole oikea siihen tarkoitukseen vaan silloin kallistun enemmin oikean mutakakun puolelle. MUTTA tämä taatelikakku olisi aivan loistava valinta brunssille tai esimerkiksi joulun kevyeksi jälkiruuaksi. Ja sanon tämän vielä kerran: tällä kakulla saa oikeasti herkutella hyvällä omallatunnolla.

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Lue myös: Sitruunaiset valkosuklaa-timjamikeksit (gluteeniton)

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

2 kommenttia “Terveellinen taatelikakku – Uhka vai mahdollisuus?

  1. Vaikuttaa ensiajattelemalta uhalta, mutta taitaa olla kuitenkin mahdollisuus! 😉 Kiitos vinkistä ja mukavaa viikonloppua!

    1. Kannattaa testata, koska tämä tosiaan pääsi yllättämään! Mukavaa viikonloppua myös sinne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *