Enemmän harmaata, armoa ja pikakaurapuuroa

Valkoinen koti on kliininen, harmaa on tylsä ja vain värikäs voi olla persoonallinen, kyllähän me tämä jo tiedetään. Niin kuin sisustuksessa, myös kaikessa elämä on täysin mustavalkoista. Joko tuotat kanaviisi timanttista sisältöä kerta toisensa jälkeen tai lakkaat yksinkertaisesti olemasta. Täydellisyyden tavoittelu kuluttaa somevaikuttajia loppuun nopeammin kuin vegaani ehtii luetella nyhtiksen makuvaihtoehdot.

pinossa midmod interior 21.1.2018 6

Home via Laura –blogin Laura avasi ihanaan omaan tapaansa keskustelun tästä ehdottomuudesta ja Marulla-blogin Maru otti myös kantaa aiheeseen täydellisyyden illuusiota pohtivalla tekstillä. Ihastuin aivan totaalisesti Marun lausahdukseen ”totuus löytyy muropaketin ja chiapuuron välimaastosta”, ja aion niin pölliä tuon lauseen omaan käyttööni. Oivaltavan sanakikkailun lisäksi Marun teksti oli muutenkin todella hyvä ja tunnistin niitä fiiliksiä, joita Maru tekstissään kuvaili.

Vapaasti tiivistettynä kummankin kirjoituksen ajatus oli se, että nykyisin kaiken täytyy olla niin ehdotonta. Joko asut valkoisessa kodissa tai vihaat niitä (jolloin saat haukkua niitä vapaasti Facessa). Sen lisäksi että tunnustat tai olet tunnustamatta väriä, pitää myös olla kasvissyöjä ja postata someen vain täydellisiä kuvia. Joko tai –mielipiteet valtaavat kanavat eikä ketään enää kiinnosta ne sekä että– tyypit. Tiedän että tämä ei oikeasti voi pitää paikkaansa, mutta miksi kuitenkin tunnistan tämän ehdottomuuden?

pinossa midmod interior 21.1.2018 7

Meiltäkin, jotka edes harrastusmielessä päivittävät mitään sosiaalisen median eri kanaviin, tulee odottaa täydellisyyttä. Aamun tuorepuuron huurteiset marjat tulee asetella kauniiseen sirppiin, sisustusbloggarin täytyy ostaa vain oikean merkkisiä tuotteita ja jokaisen täytyy valita, millä sisustustyylirintamalla seisoo. Ketään ei kiinnosta tavallinen pikakaurapuuro eikä hailakat harmaat mielipiteet. Kaiken, mitä päästään suoltaa ulos, täytyy olla täydellistä ja merkityksellistä. Koska muuten ketään ei kiinnosta ja hautaudut vain kädenlämpöiseen massaan.

pinossa midmod interior 21.1.2018 5

Joulukuun alussa pelkäsi tekeväni kohtalokkaan virheen, kun julkaisin Instagram-tililläni kuvan tavallisesta lenkkimaisemasta, jonka räpsäisin nopeasti puhelimella. Olin tehnyt päätöksen, etten koskaan julkaisi huonoa puhelimella otettua kuvaa tililläni ja kun kaiken ”täydellisyyden” vastapainoksi tein niin, pelkäsin todella menettäväni valtavasti seuraajia. Mutta ei, kuva sai tykkäyksiä eikä kukaan lopettanut seuraamasta saatika sitten tullut haukkumaan, miten nyt kehtasin tuollaisen kuvan julkaista. Tein särön feediini eikä mitään tapahtunut.

Olen avoimesti kertonut, että yritän saada vielä joskus blogistani ja Instagramistani minulle pienen sivutulon. Tavoitteeni on kova ja matka vielä pitkä, joten en ole uskaltanut tehdä sillä virheitä, jotka vahingossakaan paljastaisivat minun olevan ihan tuiki tavallinen ja epäkiinnostava ihminen. Melkein puolitoista vuotta olen yrittänyt tuottaa teille kiinnostavaa sisältöä ja samalla yrittänyt olla paljastamatta itsestäni liikoja.

pinossa midmod interior 21.1.2018 2

Nyt olen alkanut ymmärtämään, ettei se ehkä olekaan ollut se paras game plan. Vaikka Instagramissa seuraajani haluaisivat nähdä vain täydellisesti sohvan nurkkaan viikattuna vilttejä, eivät kykyni oikeasti enää riitä viikkamaan sitä vilttiä yhtään paremmin. Tai jos alan yrittämään, tiedän että lopulta yksikään kuva ei ole enää tarpeeksi hyvä. Tässä on se kaikki, jonka nyt tällä hetkellä osaan ja sen on riitettävä nyt. Jotka yhtään tuntevat minua tietävät, että tämä on paljon sanottu.

Kun pääsen hyvään kirjoitusmoodiin, ei minun yleensä tuota vaikeuksia saada tekstiä päätökseen. Nyt kuitenkin istuin lähes puoli tuntia tuijottamassa tätä viimeiselle kappaleelle varattua kohtaa. Miten haluaisin päättää tämän tekstin, kehoittamalla suvaitsevaisuuteen, päättämällä älähtää kun seuraavan kerran näen toisen kotia haukuttavan väärän väriseksi vai lupaamalla olla muille ja itselleni armollisempi? Päätin valita kaikki, koska eihän tässä touhussa ole kohta enää mitään järkeä.

 

Lue myös: Tappoiko netti persoonallisen sisustuksen?

Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?

Essi / Pinossa - -
Posted in random

2 kommenttia “Enemmän harmaata, armoa ja pikakaurapuuroa

  1. Mä vaan postaan nykyään, en edes ajattele olenko trendi vai en. Lopetin sen tossa remontin yhteydessä, kun tajusin, etten löydä ajatustani muiden luomista trendeistä vaan teen, kuten itse haluan. Ja ah rauha, rentous ja nautinto – zen oli saavutettu!

    Mun mielestä some ruokkii liikaa tätä täydellisyyttä, eikä uskalleta olla sitä mitä ollaan, koska seuraajat,tilit,trendit,tykkäykset,joukkopaot – ja sitten hukut sinne ”sääntöjen” alle 🙂

    1. Kiitos Sirpa kommentista ja näinhän se on! Pitäisi uskaltaa vain tehdä sitä omaa juttua, mutta valitettavasti musta tuntuu että korkeat vaatimukset tulevat myös sisällön kuluttajilta eli lukijoilta. Olen jopa kerran saanut kommentin uudelta lukijalta, että hän bäi lukijaksi vain koska kuvani olivat tarpeeksi hyviä.

      Kun vaatimuksia tulee itseltä ja muilta, en yhtään ihmettele että se käy ylivoimaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *