Kaunis ja tunnelmallinen midmod-koti länsinaapurista

Miten Ruotsissa voikin olla niin paljon kauniita asuntoja myynnissä? Sisustusbloggarit ajoittain jakavat länsinaapurista lainattuja inspiraatiokuvia ja itsekin olen viime aikoina eksynyt ruotsalaisten asuntovälittäjien sivuille katselemaan tarjontaa. Monesti asunnot siellä(kin) muistuttavat toisiaan, mutta joskus vastaan tulee todellisia helmiä kuten tämä kaunis ja tunnelmallinen midmod-koti!

MED864D2F2E7B22471F8BA105691BD1EE5B

Itsehän omaan vankan kolmen kuukauden kokemuksen ruotsalaisesta asumisesta. Muotoilijaksi opiskellessani suoritin yhden harjoittelun Ruotsissa, ja tuolloin asuin alivuokralaisena ihanalla omakotitaloaluellaa Stora Mossenissa. Alue oli täynnä vanhoja pastellinsävyisiä puutaloja, joiden pihoissa kasvoi käyriä omenapuita ja ruusupensaita. Jokainen talo oli oma persoonansa, eikä saman kadun varrella vastaan tullut toista samanlaista.

MED6015A8DADB4C41AA94932732AF087E62

MED4DFF74A2530F49FE8405BC1D2A62BDE6

Suloisten julkisivujen lisäksi naapurimme on kunnostautunut sisustamisessa ja asumisessa moneen otteeseen, josta yhtenä esimerkkinä haluan mainita juuri tämän ihanan midmod-henkisen persoonallisen kodin. Oman tavara-kriisin keskellä tämä koti edustaa juuri sitä tyyliä, jota toivoisin meidänkin kodin enemmän edustavan ja johon suuntaan sitä nyt pyrinkin viemään kevään aikana.

Tietenkään en pysty tai voi karsia tavaraa yhtä minimiin kuin tässä kodissa, mutta kaipaan näitä selkeitä linjoja. Yksi helpotus tulee olemaan tummien ikkunakarmien maalaaminen valkoiseksi, josta kerroinkin pikaisesti viime viikolla. Loppuisi pakkaset äkkiä niin pääsisi heilumaan telan kanssa! Otan muuten vinkkejä vastaan projektiin liittyen jos niitä löytyy 🙂

MEDBD3509FB29EF46E2823F9F7ED03AF41D

MED605DC542252B44E7BBE43D2A4547D035

Toinen selkeyttävä toimenpide tulee olemaan eri tekstiilien ja materiaalien karsiminen, jota myös jo hieman aloitin. Ruokaryhmästä saan selkeämmän kokonaisuuden maalaamalla uudet tuolit ja pöydänjalat mustiksi ja sohvatyynyihin voisin valita vaaleat, toisiinsa sointuvat sävyt.

Mutta takaisin tähän kotiin. Selkeyden ohella pidän siitä, kuinka koko asunto on sidottu yhteen maalaamalla jokaisen huoneen seinä harmaalla. Sävyjen tummuuden vaihtelevat, mutta niiden yhdistelmä luo kiinnostavia näkymiä huoneesta toiseen. Harmaa toimii myös kauniina taustana vanhoille puukalusteille.

MEDBC1B668421F3466A82182EE6CDB7FDDC

MED2473AE57E0CC46D8A61AE01E82B6A49A

Erityisesti haluaisin myös huomauttaa kauniisti kuluneista yksityiskohdista, joita tästä kodista löytyy. Kalusteet ovat second handia ja jotkin niistä voisivat joidenkin mielestä kaivata hieman kunnostusta. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että vanhassa elämä saa näkyä. Tietenkin jos kaikki kalusteet ovat kuluneita, syntyy kokonaisuudesta kulahtanut vaikutelma. Pieninä annoksina pieni rosoisuus tekee sen sijaan vain hyvää.

Kuvat Alvhem/Fredrik Karlsson

2 kommenttia “Kaunis ja tunnelmallinen midmod-koti länsinaapurista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *