Tuolihullun tunnustukset

Kuinka monta tuolia on liikaa? Onko kahden hengen taloudessa 16 ihan ok määrä?

pinossa midmod interior 13.1.2017 8

Kyllä, minulla on tuolifetissi ja myönnän sen ihan avoimesti. Meiltä löytyy kuusi Ikean valkoista tuolia, neljä mustaa metallista, pari 50-luvun puutuolia sekä liuta yksittäistä kirpparilöytöä. Kaikkihan eivät millään mahdu käyttöön samaan aikaa, mutta vierashuone palvelee tällä hetkellä tuolivarastona. Erityisesti rakastan tuolien bongailua kirpputoreilta ja selaimeen onkin jo tallentunut löytöjen varalta suora linkki Tori.fi:n pöydät ja tuolit -osioon.

Ja etsivähän löytää ja niin taas tällä viikolla noudin Espoosta kympillä kotiin nämä kaksi kunnostusta kaipaavaa kaunotarta! Erityisesti ihastuin tuohon wieniläishenkiseen taivutettuun pinnaan tuolien alaosassa, eikö olekin ihana yksityiskohta? Avomiehen ilme oli kyllä taas näkemisen arvoinen kun kerroin uusista löydöistäni, mutta kiltisti tuo kuitenkin lähti mukaan hakureissulle.

pinossa midmod interior 13.1.2017 2

pinossa midmod interior 13.1.2017 7

Tuoleissa on tällä hetkellä hieman punertava sävy, joka kylläkin sopii ruokapöytään aika kivasti. Näiden tuolien hankinnan myötä päätin kuitenkin maalata ruokapöydänjalat mustiksi ja samalla tuolitkin saavat uuden mustan maalipinnan. Maalin lisäksi tuolit kaipaavat hieman liimaa, sen verran ne ovat nähneet jo elämää.

Mitä tähän tuolien hamstraamiseen tulee, luulen että aika monella sisustuskärpäsen pureman saaneella on sama ongelma. Tuolit kun ovat kalusteista helpoiten muutettavia ja siirrettäviä. Uusilla tuoleilla vanha ruokapöytä herää eloon ja persoonallinen vintageaarre eteisessä on ihana tapa toivottaa vieraat tervetulleeksi. Tuolien tuunaus ja kunnostuskin onnistuu suhteellisen vähillä tarvikkeilla ja vaivalla (tai ainankin hiottavaa pinta-alaa on vähän vähemmän).

pinossa midmod interior 13.1.2017 11

Muutakin maalaamista olisi lähiaikoina tiedossa, sillä maanantaina juodessani aamukahvia ja katsellessani olkkarin ikkunoita päätin viimein, että nyt tummille ikkunakarmeille täytyy tehdä jotain! Olen pitkittänyt päätöstä niiden maalaamisesta vähän liian kauan, mutta nyt niiden levoton ilme kävi yksinkertaisesti sietämättömäksi. Nopeasti photoshoppasin yhteen valokuvaan karmit valkoisiksi ja voi että kuinka koko huoneen ilme raikastui ihanasti! Pensseli heiluu täällä siis oikein urakalla kevään aikana 😉

Essi / Pinossa - -
Posted in sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *