Vain parasta karvalapsille – Paimentolaismatto työhuoneessa

Yhteistyössä Sukhimatot

Uskon aitoihin materiaaleihin niin sisutuksessa kuin pukeutumisessakin ja villa kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Vaatekaapistani löytyy hyllykaupalla villaneuleita ja eteisen kaapissa villahuiveja roikkuu yksi lähes jokaisessa värissä. Ja villasukat (7 veljeksen langasta neulottuna) ovat tietenkin parhaat mahdolliset sukat, joita voi käyttää säästä riippumatta syyskuusta huhtikuuhun. Myös blogikoirat Pöly ja Villa rakastavat villaa ja erityisesti Pöly petaa pedikseen huivin tai neuleen heti, kun siihen aukeaa mahdollisuus. Nyt neuleet saavat kuitenkin jäädä rauhaan, sillä työhuoneen lattialta löytyy ihanan pehmeä paimentolaismatto.

pinossa sukhimatot 4

Kirjoittaessani tai käsitellessäni kuvia työhuoneessa, kulkeutuvat kumpikin koira jalkoihini torkkumaan ja pitämään silmällä luovaa prosessia. Kun siirryn keittiön tai olohuoneen puolelle, jää aina toinen koirista työhuoneen matolle jatkamaan uniaan. Eikä mikään ihme, onhan sieltä hienot näkymät koko asuntoon ja ulko-ovikin on optimi etäisyydellä kutsumattomia vieraita ajatellen. Pitkään työhuoneessa majaili hieman kulahtanut nukkamatto, joka viikottain imi sisäänsä valtavan määrän koirista irtoavaa karvaa ja hiekkaa. En kuitenkaan raaskinut heittää sitä pois ja samalla viedä koirilta petiä ennen uuden maton hankkimista.

Kun yhteistyössä Sukhimattojen kanssa sain mahdollisuuden valita uuden maton työhuoneemme lattialle, oli minulla heti selvät sävelet sen suhteen, millaisen maton laajasta valikoimasta haluaisin. Edeltäjänsä tavoin halusin matosta vaalean ja pyöreän mallin ajattelin sopivan loistavasti pieneen ja kulmikkaaseen työhuoneeseemme. Kotona vielä vain konsultoin karvalapsia maton kuvioinnista, jotta siitä tulisi varmasti mieleinen – tuleehan matto ensisijaisesti heitä varten!

pinossa sukhimatot 3

Perinteisten vaaleapohjaisten paimentolaismattojen lisäksi Sukhin valikoimasta löytyy nyt myös mustia, harmaita, ruskeita ja pinkkejä paimentolaismattoja. Mattoja on mahdollista myös räätälöidä  juuri omaan makuun ja kotiin sopivaksi vaihtelemalla pohjan ja kuvioiden väriä. Kuvion ja värin lisäksi myös koko ja hapsut ovat valittavissa. Kävin katsastamassa uudet värivaihtoehdot ja voi että kuinka harmaa villamatto hapsuilla houkuttelisi olohuoneeseen! Tai jos sisustaisin värikästä lastenhuonetta, harkitsisin vakavasti patchwork tai huopapallomattoa.

pinossa sukhimatot 2

Paimentolaimatto on ollut meillä koekäytössä nyt pari viikkoa, ja Pöly ja Villa ovat pyynnöstäni valmistelleet siitä kattavan raportin teille lukijoille jaettavaksi:

  • Heti paketin aukaisun yhteydessä matto sai pisteet tuoksusta, se oli juuri täydellinen sekoitus koiran nenällä havaittavaa lammasta ja eksoottista Marokkoa. Taustalla tuoksussa lämmitti kaneli ja kurkuma. Oma haju saatiin mattoon hinkattua jo ensimmäisen illan aikana, eikä silmiin tai suuhun irronnut karvaa prosessin yhteydessä.
  • Käsinkudotussa matossa on ihanan pehmeä pohja, joten sitä on loistava pedata ja myllätä (josta äiti ei kyllä tykkää). Satikutia tulee myös silloin, jos matolle juoksee suoraan pihalta kuivaamatta tassuja. Vielä kuitenkaan vaaleassa matossa ei näy lainkaan tassun kuvia vaikka ulkona onkin ollut märkää ja mutaista. Äiti arveli sen johtuvan villan luontaisista ominaisuuksista.
  • Tassupesun jälkeen testasimme kuvion värin pitävyyttä ja totesimme, ettei se päästä väriä tassuihin tai maton vaaleaan osuuteen. Myöskään puruluun kautta eritetty kuola ei saanut väriä irtoamaan.
  • Pehmeä villamatto käyttäytyy hauskasti leikkiessä, sillä matolla pystyy liukumaan koko huoneen poikki yhdellä loikalla.
  • Ainoa miinus matossa on se, ettei molempien ego mahdu sille samaan aikaan.

pinossa sukhimatot 5

Pölyn ja Villan raportti siis puoltaa paimentolaismaton hankintaa ja itsekin olen siihen vallan tyytyväinen!

6 kommenttia “Vain parasta karvalapsille – Paimentolaismatto työhuoneessa

    1. Kiitos! Tuo matto on kyllä ihana, harmi kun ruudun läpi en voi antaa silitettäväksi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *