Mitä kuuluu kookospalmulle?

Muistatte varmaan kun alkusyksystä kerroin kookospalmusta, joka tarttui matkaan yhdeltä Ikean reissulta? Tuolloin vähän epäilin, niinkö se tulisi enää kevättä näkemään, niin vaikeahoitoiselta se vaikutti. Mutta kookospalmu pääsikin yllättämään ja saimme sen pysymään hengissä ja jopa kasvamaan vuoden pimeimpänä aikana!

pinossa kookospalmu 30.12.2017 3

pinossa kookospalmu 30.12.2017 6

Kookos asustaa meillä 40cm altakasteluruukussa ja päivisin se saa valoa kasvilampusta. Kasvilamppuna meillä toimii tuo Ikean jalkalamppu, johon on laitettu kasville sopiva polttimo. Avomies on pitänyt kookosta kuin kukkaa kämmenellä ja ahkerasti sumutellut sitä, jottei se pääsisi kuivamaan takan läheisyydessä. Muuten kookosta ei ole lannoitettu tai huollettu talven aikana, mutta silti se on onnistunut kasvattamaan uutta lehteä monta kymmentä senttiä! Tässäpä vertailun vuoksi kookos puoli vuotta sitten ja nyt:

pinossa kookospalmu 30.12.2017 2

Sumuttelun ja altakasteluruukun lisäksi en oikein muita hoito-ohjeita tälle muka vaikealle kasville osaa antaa. Hyvin suurella todennäköisyydella kookospalmu varmaan tykkää olla lähellä takkaa, jolloin lämpötila on yleensä aina 25. Kesäksi ajattelin siirtää kookoksen meidän lasitetulle terassille, jossa valoa ja lämpöä riittää vaikka kesä olisikin sään puolesta vähän huonompi. Että ehkä me kohta saammekin nauttia drinkit itse kasvatetun kookoksen kuorista!

pinossa kookospalmu 30.12.2017 4

Kookoksen lisäksi meillä kasvaa myös ananas, jonka kasvu on kyllä antanut odottaa itseään. Kaupasta ostetun ananaksen vihreän hatun juurrutus vesilasissa kesti melkein kuukauden ja kahden kuukauden mullassa olon aikana uutta lehteä se on kasvattanut kymmenisen senttiä. Ja arvatkaa vaan onnistuinko lehteä mitatessa nyppäsemään sen irti mullasta niin, että juuret jäivät sinne! Ananaksen juurrutus osa 2. käynnistyy siis vielä tänään…

Essi / Pinossa - -
Posted in random, sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *