Sisustusblogien most wanted 2017

Vieläkös joku muistaa viime vuonna hilpeyttä herättäneen Sisustusblogien most wanted -listan? Hyvä, koska nyt se tulee taas!

Mitä vuosi 2017 tarkoitti sisutusblogeissa? Mitä tuotteita saimme ihastella ja mistä nousi todellisia some-ilmiötä? Moni viime vuonna listalle päässyt piti edelleen pintansa tänä vuonna ja esimerkiksi ennusteeni mukaisesti eukalyptus jatkoi kotiemme valloitusta. Myös jättimäisistä torkkupeitoista ja paimentolaismatoista saimme nauttia runsaasti! Mutta mitä uutta listalle nousi kuluneen vuoden aikana?

29.10.17 8

Sametti

Samettia siellä, samettia täällä… Tänä syksynä minä ja moni ihastui samettiin todella! Erityisesti sininen sametti istumiseen tarkoitetuilla huonekaluilla on ollut todella in.

CH24-01_3

Rottinki

Oikeastaan kaikki luonnonmateriaalit olivat tasaisessa nousussa koko vuoden, mutta erityisesti rottinki ihastutti sisustuskansaa yksittäisissä kalusteissa.

ikea sinnerlig valaisin pinossa blogi

Ikean Sinnerlig-valaisin

Rottingin noussut suosio selittää osittain myös tämä valaisimen menestystarinaa. Kaunis ja kevyt varjostin on kuulemma parhaimmillaan sammutettuna tai todella himmeän polltimon kanssa – ellei sitten kaipaa paria saikkupäivää migreenin takia.

3791

Hay-tarjotinpöytä

Kuka olisikaan voinut välttyä Hayn tarjotinpöydiltä? Yksin, kaksin, olohuoneessa tai terassilla! Keväällä pöytä kruunattiin vaaleanpunaisella pionikimpulla, joka aseteltiin huolettomasti pyöreään maljakkoon.

poufit

Poufit

Paimentolaismattojen innoittamana marokkolaiset poufit eli lattiatyynyt (aika kasaria…?) rantautuivat myös minimalistisiin skandikoteihin. Trendikäs konjakki villitsi ja taisi jopa nousta suursuosikki valkoisen ohi. Kuluvana vuonna trendikäs sisustaja yhdisti nahkaisen poufin rottinkiseen nojatuoliin ja tyräkkiin.

place for my taste

Makramee

Boheemin istuintyynyn kaveriksi sopii täydellisesti makramee. Näppärä sisustaja solmi seinävaatteensa itse luonnosta haettuun oksaan. Ennustan, että solmuvillitys laajenee pian varjostimiin ja muihin pienesineisiin.

flos

Flos

Flos-kattokruunu on jo klassikko, mutta tuntuuko muistakin siltä, että todella moni sai lamppuun tarvittavat säästöt kasaan juuri nyt?

coffee

Cooee-maljakot

Syksyn tullen kirkkaat pyöreät lasimaljakot saivat väistyä puuteristen Cooee Designin maljakkojen myötä. Maljakoiden runsas värimaailma miellyttää monia, mutta suureksi yllätykseksi harmaita vilahteli Insta-kuvissa eniten.

desenio

Desenion julisteet

Kukaan ei voi kieltää, etteikö Desenio olisi tehnyt loistavaa markkinointia sosiaalisessa mediassa! Kaikki meistä varmasti tunnistavat Kate Mossin, intiaaninaisen sekä sumuisen metsämaiseman. Desenio myös raivasi tietä kilpailijoille, joita tuntui ilmestyvän kuin sieniä sateella. Oma suosikkini on personoitavia tähtitaivaita kaupitteleva The Night Sky!

***

Listan perusteella sanoisin, että vuosi 2018 tulemaan olemaan todella boho. Vaikka haluaisin uskoa värien ja tummien sävyjen tulemiseen, vaalea, lähes valkoinen boho tulee takuulla dominoimaan kenttää. Vaalea puu ja nahka tulevat mukaan osaksi väripalettia ryhdittämään valkoista, mutta todellista värien ilotulitusta ei tulla näkemään vieläkään.

Oletko samaa mieltä listasta, jäikö joku puuttumaan? Kommentoi alle!

Kuvien lähteet: Rottinki, Sinnerlig-valaisin, Hay, Desenio, poufit, Flos, Cooee, makramee

2 kommenttia “Sisustusblogien most wanted 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *