8 kohdan muistilista juhlavaan kauttaukseen

pinossa_jouluinen kattaus 1

Juhlava kattaus on ilo silmälle ja saa ruuan maistumaan entistä paremmalta ja on samalla yksi helpoimmista tavoista saada koko porukka virittäytymään juhlatunnelmaan. Tunnelmallinen kattaus syntyy kauniiden astioiden lisäksi koristeista, joista kauneimmat saavat tänä vuonna inspiraationsa luonnosta.

Nykyinen ruokapöytämme on kaveriamme lainaten kokoa Töölöläinen kaksio, joten itse vielä vain unelmoin kauniista kattauksista ja pöytäkoristeista. Joskus tulevaisuudella meillä on pöytä, jonka ympärille mahtuu helposti kymmenen henkeä syömään ja johon silti jää vielä tilaa kauniille pöytäkoristeille. Vaikka itse en kaunista kattausta pääsekään vielä tänä jouluna tekemään, ei se tarkoita sitä ettenkö voisi jo unelmoida näistä ja samalla jakaa inspiraatiota teille, jotka niitä pääsette jo toteuttamaan.

Keräsin tähän kollaasiin ihania ideoita ja samalla kirjoitin ylös pienen muistilistan, jonka avulla samanhenkinen kattaus syntyy.

kattausideoita jouluun pinossa

Juhlava kattaus – 8 kohdan muistilista

  • Jouluisan kattauksen ei tarvitse olla punainen, päävärinä voi hyvin toimia valkoinen, musta tai ruskea.
  • Vaihda perinteiset aterimet kultaisiin, se tuo kattaukseen ripauksen juhlaa
  • Tuo mukaan elementtejä luonnosta. Havut, oksat, kävyt ja trendikäs eukalyptus toimivat hyvin
  • Yhdistä kattaukseen mukaan jotain syötävää. Granaattiomenat tuovat mukaan punaista jouluntunnelmaa, samoin piparit. Kokeilla voi myös muita hedelmiä esimerkiksi viikunoita. Myös kanelitangot näyttävät ja tuoksuvat ihanilta.
  • Muista katsoa ylös! Voisiko kattauksen täydentää katosta roikkuvilla koristeilla? Kokeile esimerkiksi suurta kuusenoksaa tai ritarikukkia.
  • Valitse kauneimmat ja tunnelmaan sopivat astiat. Niiden ei kuitenkaan tarvitse olla samaa sarjaa, vaan esimerkiksi eriparin vesilasit tuovat mukavaa boheemia ilmettä kauttaukseen.
  • Paikkakortit. Perheen kesken paikkakortteja ei tarvita, mutta kiva yllätys lautasella piristää aina! Paikkakortin voikin korvata esimerkiksi rasiallisella karkkeja tai pähkinöitä. Tai entäpä jos lautasella odottaisi jo valmiiksi yrttioksa aperatiiviin laitettavaksi?
  • Unohda kertakäyttöiset servetit! Luonto kiittää, kun katat pöytään esimerkiksi pellavasta valmistetut lautasliinat.
  • Älä unohda kynttilöitä! Mikään ei voita lepattavan liekin luomaa tunnelmaa.

Näillä vinkeillä kaunis kattaus syntyy taatusti tyyliin katsomatta. Eikun siis ideoimaan, sillä kohtahan se joulu jo on!

kuva 1
kuva 2
kuva 3
kuva 4
kuva 5
kuva 6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *