7 vinkkiä hillityn joulutunnelman luomiseen

9.12.17 10

Kuten aikaisemmin olen jo pariinkiin otteeseen kertonut, meillä joulu ei vilku kirkkaanpunaisena eikä sen koristelut valtaa koko taloa. Ne joulukoristukset, jotka aion laittaan, on nyt kaikki aikalailla laitettu. Ikkunoissa seikkailevien tonttujen sijaan kukat ja kynttilät saavat luoda jouluista tunnelmaa. Vaikka kyllä menin rikkomaan jo lupaukseni ja ostinkin yhden pienin tontun! Muuten hillitty joulutunnelma on avainsanana kotimme ulkoasussa.

Viime vuonna olin hidas ja kaikki parhaimmat paperitähdet ehdittiin myydä ennen kuin itse pääsin kauppaan asti. Tänä vuonna olin ajoissa ja ostin mustan paperitähden Clas Ohlsonista ja kultaisen Prismasta. Tuo musta ei kuulemma valaise, mutta itse en edes ajatellut laittavani siihen valoa.

9.12.17 11

9.12.17 12

Clas Ohlsonista ostin myös pienen tonttu-ukon sekä kaksi mustaa talo-lyhtyä. Maksoivat vain muutaman euron ja ovat minusta ihan käsittämämättömän söpöt! Taloista tuli myös vähän nostalginen fiilis, sillä mummulla on aina jouluisin tv:n päällä keraaminen, aika koristeellinen tuikku-mökki. Talon vieressä on Prismasta ostettu musta minimalistinen tuikkukippo, johon tuikun sijaan laitoin hyasintin. Mullasta pesty hyasinttihan ei tarvitse juurille kosteutta, mutta itse olen sumutellut niitä hieman ja välillä uittanut vedessä.

Pentikin hopeinen poro on jo ehkä hieman kliseinen joulukoriste, mutta se on ensimmäisiä hieman arvokkaampia sisustusesineitä joita meille on koskaan hankittu. Avomies vieläpä osti sen minulle joululahjaksi, joten sillä on erityinen paikka sydämessä. Eukalyptuskranssi meillä hieman vaelsi ympäri asuntoa, mutta päätyi tuohon senkin päälle nojailemaan. Ylimääräiset kruunukynttilät laitoin esille korkeaan maljakkoon. Sunnuntaina kynttilät kylläkin päätyivät jo takaisin laatikkoon, koska nappasin lenkiltä mukaan pienen männyn taimen maljakkoon. Juurakkoineen se näyttää maljakossa todella kauniilta – täytyy kuvata se teille viikonloppuna.

9.12.17 9

Joulu on minulle tuoksu ja lisää hyasintteja löytyy myös sohvapöydältä juomalaseihin laitettuna. Sommitelmasta löytyy myös eukalyptusta, joten tuoksu olohuoneessa on aika ihana! Vedellä täytettyjä ja havuilla koristeluja pulloja on näkynyt blogeissa ja Instassa paljon viime päivinä, ja se onkin oiva tapa tuoda pienesti talvista tunnelmaa kotiin.

Vaikka en ole punaisen ystävä, koti kaipaa vielä punaista joulutähteä. Majan Musta Ovi –blogista bongasin myös aika kivan havuvinkin, ja myös sitä ajattelin vielä tuohon sohvan yläpuolelle. Onneksi aikaa aattoon on vielä ja minusta on aika kiva, kun tunnelma rakentuu vielä pikkuhijaa vaikka (teko)kuusi koristeltiinkin jo itsenäisyyspäivänä.

9.12.17 5

Vietämme lahjatonta joulua, mutta yhden yhteisen lahjan avomies osti meille jo ennakkoon ja ajattelin vinkata tarjouksesta myös teille. Telian nettikaupasta saa Harman Kardon Onyx Studio 4 kaiuttimen nyt 149 eurolla (399€) ja nyt parin päivän käytön jälkeen voin lämpimästi suositella kyseistä kaiutinta. Tämä ei siis ole mainoslinkki, vaan ihan tyytyväisenä kuluttajana suosittelen sitä 🙂

6 kommenttia “7 vinkkiä hillityn joulutunnelman luomiseen

  1. Mun makuun justiin sopivan hillitty joulutunnelma! Meilläkään ei punaisia tonttuja nähdä – joulufiis tulee muutamalla paperitähdellä, aidolla pikkukuusella, kynttilöillä ja vielä pitäisi ainakin amaryllis ostaa 🙂

    1. Kuulostaa hyvältä Jossu! Aidosta kuusesta tekokuuseen siirtyminen oli meillä aika hc ratkaisu, mutta lopulta kyllästyin siihen ettei aito ikinä jaksanut kannatella kauniita kuusenpalloja 😀

  2. Kaunis tunnelma! 🙂 Olen nyt parina päivänä koittanut tehdä meille joulua, mutta tuntuu että kämppä menee vain enemmän sekaisin. Noh, kai se tästä kehittyy. 😀 Ehkä viikonloppuna jo kuvattavassa kunnossa.

    1. Hah, se on se perus kun yrittää oikein kunnolla siivota ja lopputuloksena on vain sotkuisempi kämppä kun kaikki kaapit on käyty oikein kunnolla läpi 😀 Voimia urakkaan!

  3. Ihana tunnelma ja todella kaunis joulukoti ❤️ Havu tuolla harmaalla seinällä näyttäisi varmasti kerrassaan upealta!

    1. Voi, miten ihanaa kun eksyit blogiini! Ja kiitos kauniista sanoista sekä inspiraatiosta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *