Gluteeniton ja vegaaninen siemennäkkileipä

SIEMENNÄKKILEIPÄ

Kylläpä tuntui hyvältä vähän avautua ja purkaa ajatuksia edellisessä postauksessa. Vielä paremmalta tuntui kuitenkin kaikki ne tsemppiviestit, joita sain postauksen julkaisun jälkeen. Moni kehoitti vain olemaan ja ottamaan omaa aikaa ja otinkin neuvoista vaarin.

Vietin eilisen hyvin rennoissa merkeissä keittiössä fiilistellen. Viime sunnuntaina Miksu ravisteli mummun omenapuun latvasta viimeiset omenat ja niistä keitin sitruunalla ja kanelilla maustettua hilloa. Eilen pyöräytyin myös pellillisen superhelppoa ja hyvää siemennäkkileipää. Tälläisiä helppoja reseptejä on kiva kokkailla juuri silloin, kun on pienen keittiöterapian tarpeessa.

Keittiössä hääräily ei todellakaan ole minulle se pakollinen paha. Kiireessä kokkaamista inhoan ihan yhtä paljon kuin muutkin, mutta juuri tälläiset hitaat viikonloput on ihana viettää hellan ääressä. Omenoita kuoriessa mieli rauhoittuu ja olohuoneen kaaos sekä työkiireet jäävät taka-alalle. Kokatessa olen läsnä juuri siinä hetkessä ja saan fiilistellä sellaisia pikkuasioita kuten omenan tuoksua ja sen pilkkomisesta lähtevää ääntä. Kuulostaa ehkä vähän hölmöltä, mutta tuollaisille pienille asioille ei oikein arkena tunnu olevan aikaa. Tai ainakaan kierroksilla käyvät aivot eivät huomaa niitä.

Samasta syystä tykkään käydä ruokakaupassa ajan kanssa tuoksuttelemassa illallisen aineksia. Olen varmaan Klaukkalan S-marketin ainoa asiakas, joka on jo viisikymmentä kertaa tunkenut nenänsä ostoskoriin päätyvään korianteriin ja todennut sen tuoksuvan aina yhtä hyvältä.

SIEMENNÄKKILEIPÄ2

Siemennäkkileipä (vegaaninen ja gluteeniton)

 • 2 dl tattarijauhoja
 • 1 dl auringonkukansiemeniä
 • 1 dl seesaminsiemeniä
 • 0,75 dl pellavansiemeniä
 • 1 tl suolaa
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 2,5 dl kuumaa vettä
 • 1 rkl hienoksi silputtua rosmariinia

Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään rosmariinia lukuun ottamatta. Anna taikinan seistä sen aikaa, kun uuni lämpenee. Levitä seos lusikalla ohueksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle rosmariini. Paista 150 asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä ja paloittele.

Tähän siemennäkkileipään tulee oikein himo ja pellillinen saattaa hyvinkin kadota ensimmäisen illan aikana! Onneksi tämä on kuitenkin terveellistä ja täynnä hyviä rasvoja, proteiinia ja kivennäisaineita ja näin ollen parempi vaihtoehto esimerkiksi sipseille. Jos näkkäriä kuitenkin jää, kannattaa se säilyttää ilmatiiviissä rasiassa.

Leppoisaa sunnuntai kaikille ja muistakaa rentoutua!

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

2 kommenttia “Gluteeniton ja vegaaninen siemennäkkileipä

 1. Siemennäkkäri on ihan huippua. Äiti tekemää olen syönyt pari kertaa, mutta itse en ole vielä kokeillut. Luin tuon edellisen postauksesi ja ymmärrän kyllä hyvin. En tiedä vaikuttaako sinulla yleensä tämä pimeä aika fiiliksiin, vai onko nyt vain muuten kaikkea, mutta itse ainakin tiedän jo nykyään varautua siihen, että loppuvuotta kohden kannattaa hiljentää menoa tuntuvasti. Kaikki ylimääräinen pois ja laskea vähän rimaa kotihommissa. Kevättalvella taas alkaa energiat nousta kun aurinko palailee pikkuhiljaa maisemiin. 🙂 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  1. Tätä on niin helppo tehdä, että kannattaa ihmeessä laittaa testiin. Aineksetkin säilyvät vaikka kuinka pitkään kaapissa!

   Tuohon edelliseen postaukseen – riman laskeminen kuulostaa ihan hyvältä. Ja ehkä tämä väsymys voisikin olla siis vain joku ikäjuttu? 😉 Tämän viikonlopun otin rennosti ja jo nyt on paljon virkeämpi olo.

   Kivaa iltaa myös sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *