Kuinka paljon vuodessa voi kehittyä valokuvaajana?

Hiljattain selasin Instagram-sivuani alaspäin ja oikein hämmästyin siitä, kuinka paljon kuvani ja tyylini kuvata onkaan kehittynyt reilussa puolessa vuodessa. Feediä selatessa eroa oli kuin yöllä ja päivällä! Olen aikaisemmin jakanut vinkkejä valokuvaamiseen (esimerkiksi tämä postaus), mutta en koskaan sen kummemmin ole analysoinut omaa oppimiskäyrääni – joka näyttää nyt jälkikäteen omasta mielestäni aika huikealta.

Kuten tällä Casan ensimmäisessä postauksessa kerroin, bloggaamisen aloittamisen myötä valokuvauksesta ja stailaamisesta on tullut minulle rakas harrastus. En alussa ollut täysin ummikko järjestelmäkameran kanssa, joten kameratekniikka ei ole tässä ajassa tullut tutummaksi. Sen sijaan olen tehnyt lähempää tuttavuutta stailaamisen, kuvakulmien ja editoinnin kanssa.

Hieman ehkä hävettää julkaista näitä vanhoja kuvia, mutta eihän kehittymistä muuten huomaa.  Tässäpä siis ennen ja jälkeen – hengessä valikoituja paloja viimeisimmältä vuodelta.

Olohuone tammikuussa 2017 ja syyskuussa 2017:

kuinka paljon vuodessa voi kehittya kuvaajana 4

Ruokakuva syyskuussa 2016 ja lokakuussa 2017:

kuinka paljon vuodessa voi kehittya kuvaajana 1

Makuuhuone lokakuussa 2016 ja 2017:

kuinka paljon vuodessa voi kehittya kuvaajana 3

Olohuone tammikuussa 2017 ja lokakuussa 2017:

kuinka paljon vuodessa voi kehittya kuvaajana 2

Huima ero, eikö? Varmaan ero johtuu paremmasta kamerasta, jonka ostin muutama kuukausi sitten? Ehei, kaikissa kuvissa olen käyttänyt samaa kameraa ja samaa objektiivia. Suurimmat salaisuudet kuvien takana ovat luonnonvalo, jalusta, RAW-kuvaus ja lukematon määrä huonoja kuvia. Eli vaikka valokuvaus välinelaji onkin, on sillä myös väliä kuka kallista ja hienoa kameraa käyttää.

Olen ottanut tuhansia kuvia ja googlaillut erilaisia vinkkejä ja tutoriaaleja parempien kuvien ottoon. Olen kokeillut vinkkejä, todennut osan huonoiksi ja jälleen etsinyt uusia tapoja kuvata tai editoida kuvia. Yhdelläkään valokuvauskurssilla en vuoden aikana ole ollut. Olen siis vain ja ainoastaan oppinut itse tekemällä ja kokeilemalla. Ja jokainen varmasti pystyy samaan!

Eli eipä siinä muuta kuin kamera kauniiseen käteen ja mukavaa torstaita kaikille 🙂

12 kommenttia “Kuinka paljon vuodessa voi kehittyä valokuvaajana?

 1. On kyllä iso ero! 🙂 Minä olen huomannut saman omissa kuvissa. Ihan nolottaa väliin itsekin katsoa jotain vanhoja postauksia ja niiden kuvia. Minä hommasin keväällä paremman putken kameraan, mutta iso vaikutus on ollut kyllä sillä että kuvaa paljon ja hakee tietoa eri tavoista kuvata ja tekee paljon virheitä. 😉

  1. Joo kyllähän tämä on välinelaji ja itsekin ruokakuvauksiin käytän vähän parempaa putkea. Haaveissa olisi toki parempi sisustuskuvaukseen, mutta siihen täytyy säästää hetki 🙂

  1. Kiitos 🙂 Kuva kun sen saa konkretisoitua näin vertailemalla kuvia!

 2. Eron kyllä todellakin huomaa! 🙂 Valokuvaus on siitä kiitollinen laji, että itsekseenkin harjoittelemalla voi kehittyä huimasti lyhyessä ajassa.

  1. No niin hän se Piia on 🙂 Kiitos kommentista ja kiitos kun kävit lukemassa 🙂

 3. Pidän kyllä noista vähemmän lavastetuista kuvista enemmän. Tuskinpa teillä oikeasti on heiniä ruokapöydässä? 😉

  1. Kiitos Teatea kommentista ja itseasiassa ihan rehellisesti täytyy sanoa, että meillä on heiniä ruokapöydässä 😀 Nappasin nuo mukaan lenkiltä muutama viikko sitten ja mielestäni ne ovat niin kauniit, että olen pitänyt niitä esillä siitä asti!

  1. Kiitos, olen itsekin aika ylpeä vaikka itseään ei saisikaan kehua 😀 ja kyllähän sitä aikaa taas löytyy innon kasvaessa, joten eikun kuvaamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *