Selleri-omenakeitto

omena-sellerikeitto1

Huh, kuinka älyttömän kiire viikko takana! Töissä oikeastaan koko syksy on ollut normaalia kiireisempää uuden verkkokauppaprojektin takia ja pian alkavat ystävämyynnit ja pop up –myymälöiden aukaisu eivät ole helpottaneet kiirettä yhtään. Töitä on ollut niin paljon kuin vain jaksaa tehdä, mutta en valita! Onneksi töitä on ja voi vapaasti tuudittautua siihen että lomautuslappua ei tarvitse odotella.

Kiireen takia myös arkikokkailut ovat jääneet vähemmälle, mutta viikonloppuna tulin testanneeksi tätä Jamie Oliverin selleri-omenakeittoa. Selleri kuuluu suosikkeihini, joten odotuksen keitolle olivat kovat – ja hyväähän tämä olikin! Hyvä on vielä parempaa kiertoon laitettuna, joten tässäpä olisi minun versioni tästä Jamien reseptistä.

omena-sellerikeitto2

Selleri-omenakeitto 8:lle

2 sipulia
5 varsisellerin vartta
400 g juuriselleriä
4 Granny Smith omenaa
2 l hyvää kanalientä
200 ml ranskankermaa
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
päälle paahdettuja hasselpähkinöitä

Pilko sipuli ja sellerinvarret ja kuullota ne kattilassa tilkassa öljyä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Kuori ja paloittele omena sekä juuriselleri ja lisää ne kattilaan. Nypi sekaan tuoretta timjamia ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää kiehuva kanaliemi, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua kunnes selleri on kypsää eli noin 30 minuuttia. Kun selleri on kypsää, siivilöi suurin osan liemestä pois, soseuta keitto ja lisää joukkoon ranskankerma. Tarkista maku ja lisää lientä jos koostumus on liian paksu.

Tarjoile rouhittujen ja paahdettujen hasselpähkinöiden kanssa.

Vinkki! Älä heitä keiton lientä pois vaan käytä se esimerkiksi kurpitsarisoton valmistukseen.

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *