Paahdettu paprikadippi

Yhteistyössä Udda Finland ja Livia

PAPRIKADIPPI RESEPTI 4

Erilaiset dipit ovat helppoja ja nopeita valmistettavia illanistujaisiin. Heität vain ainekset blenderiin ja käden käänteessä syntyy maukas herkku, joka sopii esimerkiksi ruisnachojen tai kasvisten kanssa dipattavaksi. Makuja voi vaihdella aina klassisesta hummuksesta esimerkiksi paahdettuun paprikaan, joka vegaanisena vaihtoehtona sopii lähes kaikille.

Tämä herkullisen oranssi paprikadippi syntyy uunissa paahdetuista punaisista paprikoista ja se sopii nachojen lisäksi myös esimerkiksi grilliruuan tai falafel-pyöryköiden lisukkeeksi. Aina aikaisemmin olen valmistanut erilaiset dipit ja tahnat säälittävällä sauvasekoittimellani, mutta nyt sain testiin ihan oikean blenderin Udda Finlandilta.

PAPRIKADIPPI RESEPTI 1

Udda Finland on suomalainen pienkodinkoneiden maahantuontiyritys, joka valmistuttaa myös omaa Livia-tuotemerkkiään. Livia-tuotteet ovat jokaiselle sopivia, perushyviä kodinkoneita joissa hinta-laatusuhde on mietitty tarkaan toimivaksi. Laitteet ovat edullisia, mutta ne toimivat ja ennen kaikkea näyttävät hyviltä. Siis loistava valinta kotikokille. Yritys on hiljattain avannut Livia-tuoteperheelle myös omat kotisivut, jotta laitteisiin pääsee tutustumaan helposti ennen jälleenmyyjälle suunnistamista.

Sain heiltä testiin Livia BL-10RST tehosekoittimen, joka on edullinen perustehosekoitin 300W moottorilla. Tehosekoittimen lasinen kannu ja rosterinen alaosa kestävät katseen eikä sitä tarvitse piilottaa keittiön kaappeihin käyttökertojen välillä (toisin kuin meidän muutama muu keittiöhärpäke…). Itselläni ainakin nuo kaapissa lojuvat kodinkoneet jäävät arjessa täysin käyttämättä.

PAPRIKADIPPI RESEPTI 2

 Paahdettu paprikadippi
2 punaista paprikaa
1 valkosipuli
1 chili
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
1 tl paahdettua paprikajauhetta
suolaa, pippuria
 

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Hiero pintaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja paahda paprikoita 180 asteisessa uunissa noin n. 30 minuuttia yhdessä halkaistun chilin kanssa. Kääri kokonainen valkosipuli folioon ja paahda uunissa paprikoiden kanssa 30-40 minuuttia. Sinä aikana paahda pähkinöitä kuivalla pannulla niin, että niihin tulee hieman lisää makua.

Kun paprikat ja valkosipuli ovat paahtuneet, poista paprikoiden kuori ja laita ne tehosekoittimeen. Lorauta päälle tilkka öljyä ja hurauta soseeksi. Lisää joukkoon muut aineet ja paahdettua valkosipulia maun mukaan. Vinkki! Valkosipuli on helppo kuoria painamalla kynnestä pehmennyt sipuli pois veitsellä. Aja tasaiseksi tahnaksi, mausta ja lisää tarvittaessa öljyä notkistamaan dippiä

PAPRIKADIPPI RESEPTI 3

Translation:
Roasted red pepper dip.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *