Eikä, katossa reikä!

IMG_0957

Voi, kun toivoisin tämän olevan yhteistyöpostaus kyseistä slogania käyttävän firman kanssa, mutta valitettavasti ei ole: meidän katossa on reikä. Viime viikolla avomies vietti kotona kesäloman viimeistä viikkoa, kun hän päivällä huomasi pisaroiden tiputtelevan sisäkaton saumasta tuossa sohvapöydän kulmalla. Onneksi avomies oli kotona, muuten vuoto olisi ehtinyt tiputella olohuoneeseen koko päivän. Vinyylilattia olisi sen vielä kestänyt, mutta meidän ihasteltu matto olisi kyllä saanut siipeensä pahasti.

Avomies paikansi vuodon meidän ja naapurin asuntojen harjojen väliin, josta pelti oli lähtenyt vuotamaan – ja tietenkin meidän puolelle. Vahinko olisi helposti korjattavissa missä tahansa muussa huoneessa, mutta tietenkin se sattui meidän lähes kuusi metriä korkeassa olohuoneen, keittiön ja ruokailuhuoneen yhdistävässä tilassa.

IMG_0967

Eristeiden lisäksi vaihtoon menee siis valtavan kokoinen (ja korkea) sisäkatto vain yhden himskatin reiän takia! Onneksi meillä on sen verran vanha vakuutus, että se korvaa sisäkaton uusimisen. Uusissa vakuutuksissa kun ei enää korvata mitään kattorakenteiden vuotoja. Rahapuu kyllä tiputti paria päivää aikaisemmin oksan, joten olisihan tämä nyt pitänyt tietää.

Vakuutusyhtiön kanssa käydyn neuvottelun tuloksena päätimme hoitaa katon korjauksen kokonaan itse ja sillä saamme hieman kuoletettua omavastuuta. Avomiehelle se ei tietenkään ole niin kivaa, kun nyt loman jälkeen saa ahkeroida oikein urakalla kotonakin. Noh, se on valintakysymys jos päättää asua vähän vanhemmassa paritalossa.

IMG_0969

Kämppä ei siis todellakaan ole kuvattavassa kunnossa, mutta toivottavasti ensi viikonloppuna edettäisiin korjauksessa jo pitkälle. Se hyvä puoli tässä sentään on, että nyt pakostakin joudutaan tekemään jotain sille parven kamalle ysäri-ristikolle (näkyy heijastuksena toisessa kuvassa) ja viimein voin valokuvata keittiötä vähän laajemmalla kuvakulmalla. Ja olihan se sisäkattokin kieltämättä vähän ikävästi kellastunut jo.

Muuten elämässä menee tällä hetkellä ihan kivasti, töissä riittää hommaa ja bloginkin kanssa tiedossa on uusia kivoja juttuja lähitulevaisuudessa 🙂 Seuraavassa postauksessa olisi tarjolla vähän kuvankäsittelyvinkkejä, joten tulkaahan kurkkamaan ne ylihuomenna.

___

Just when we though reno was over – no. Our roof is leaking.

Essi / Pinossa - -
Posted in random

4 kommenttia “Eikä, katossa reikä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä Instagramissa