Nopea DIY-varjostin vanhasta verhosta

diy lampun tuunaus 3

Moni sanoo mattojen olevan haastavinta sisustamisessa, mutta minulle ehdottomasti eniten päänvaivaa tuottavat valaisimet. Yleensä ihastun johonkin tiettyyn yksilöön, jonka hinta on auttamattomasti maileja budjetin yläpuolella. Tai sitten mikään ei vain iske. Yrityksistä huolimatta en myöskään koskaan ole tehnyt todellista kirpparilöytöä tällä saralla.

Makuuhuoneeseemme ostin pari vuotta sitten Anttilasta tämän valkoisen varjostimattoman (onko se edes sana?) valaisimen. Yksi päivä siivoillessa katselin valaisinta vähän sillä silmällä ja mietin, että nyt olisi kiva saada vähän pehmeämpää tunnelmaa tuon valaisimen tilalle. Pehmeä on muuten päivän sana sisustuksessa tällä hetkellä…

diy lampun tuunaus 4
IMG_9986
diy lampun tuunaus 2

Ennen ostoksille lähtöä ajattelin kokeilla tuunata olemassa olevaa valaisinta hieman ja säästää sillä muutaman euron. Pallottelin paria ideaa siinä imuroinnin lomassa ja sitten keksinkin, että meillä on kaapissa pari puolipitkiä pellavaverhoja;  niistähän voisi kehittää jotakin.

Leikkasin toisesta verhosta käsivaralla ympyrän ja tikkasin ison tikin käsin sen reunoille. Tikkauksen avulla rypytin ympyrän palloksi ja solmin kiinni varjostimen ympärille. Siitähän sitten tulikin ilmainen kymmenen minuutin DIY-varjostin! Lampussa on polttimona kuumentumaton led ja pellavan läpi sen tuottama valo siivilöityy todella kauniisti hieman hohtavalle tapetille.

diy lampun tuunaus 1

Eihän tämä ihan täydestä mene Flos:sta haaveilevalle, mutta auttaa se ainankin tähän hätään. Varsinkin, kun kaikki ylimääräiset eurot täytyy nyt laittaa meidän katosta paljastuneeseen vuotokohtaan. Onneksi Miksu on ollut tämän viikon vielä kesälomalla, niin vuoto huomattiin heti ensimmäisistä pisaroista. Pikkuisen silti ottaa päähän ylimääräinen rahanmeno, mutta rahapuu jo ennustikin tämän pudottamalla yhden oksan viime viikonloppuna. Prkl.

___

Translation:
Easy and quick DIY light shade from old curtain

2 kommenttia “Nopea DIY-varjostin vanhasta verhosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *