Myskikurpitsarisotto

MYSKIKURPITSARISOTTO 2

Aurinkoista sunnuntaita! Instassa jo vilahtikin tämä myskikurpitsarisotto, jonka reseptin lupasin laittaa tänään tänne blogiin. Olen aikaisemminkin yrittänyt valmistaa vastaavaa ruokaa pastasta, mutta silloin en saanut makeaa kurpitsaa taipumaan palettiini. Nyt kuitenkin olin viisaampi ja tästä tuli ehkä parhaimpia risottoja, joita olen kokannut. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan.

Ennen reseptiä haluaisin kiittää teitä kaikkia edellisen postauksen kirvoittamista kommenteista, joita sain blogin lisäksi Instagramissa ja Facebookissa. On todella lohdullista huomata, etten todellakaan ole yksin riittämättömyyden tunteideni kanssa. Kiitos <3

MYSKIKURPITSARISOTTO 1

Myskikurpitsarisotto 4:lle 

 • n. 1 kg kokoinen myskikurpitsa
 • 1 rosmariini oksa
 • n. 1,5 l kasvislientä (kiehuvaa)
 • 130 g voita
 • oliiviöljyä
 • 1  sipuli raastettuna tai todella hyvin hienonnettuna
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 400 g hyvää risottoriisiä
 • 1,3 dl kuivaa valkoviiniä
 • 40 g parmesanraasteta
 • 2 rkl sitruunanmehua
 • suolaa, mustapippuria
 • Tarjoiluun vuohenjuustoa

Aloita pilkkomalla ja paahtamalla myskikurpitsa. Poista kurpitsan päät ja leikkaa se kahtia. Kaavi siemenet pois lusikalla ja säästä ne. Leikkaa kurpitsasta n. 1 cm kokoisia viipaleita, poista kuoret ja kuutio kurpitsa. Laita kurpitsa palat uunivuokaan rosmariinin oksan kanssa. Lisää 1 rkl oliiviöljyä, mausta suolalla ja paahda 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes kurpitsa on kypsää.

Pese kurpitsansiemenet ja paahda niitä samassa uunissa n. 15 minuuttia.

Kun kurpitsa on valmista, ota kuutioita sivuun n. 3 rkl ruokailijaa kohden. Soseuta loput kurpitsat tasaiseksi tahnaksi. Rosmariinin lehdet voi jättää soseen joukkoon.

Raasta sipuli ja hienonna valkosipuli. Raastamalla sipulista irtoaa nestettä, joka vie mukanaan kitkeryyttä. Kuumenna kattila liedellä, lisää 1 rkl voita sekä 2 tl oliiviöljyä ja kuullota sipulit rasvassa. Lisää riisi ja sekoita rasva riisiin kunnolla. Anna riisin lämmetä hetki koko ajan sekoittaen. Riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna sen haihtua. Lisää kurpitsapyre ja sekoita se kunnolla risiin joukkoon.

Lisää puolet kasvisliemestä risottopohjaan. Sekoita risottoa jatkuvasti ja lisää vähitellen loput nesteestä (lopullinen nesteen määrä riippuu pyreen määrästä ja koostumuksesta). Maistele ja sekoita, kunnen riisi on juuri ja juuri kypsää (n. 15 minuuttia). Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle pieneksi pilkottu voi ja parmesanraaste. Laita kansi päälle ja anna risoton levätä muutama minuutti. Sekoita ennen tarjoilua ja tarkista vielä suolan ja sitruunamehun määrä.

Tarjoile risotto yhdessä paahdettujen siementen ja vuohenjuuston kanssa.

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

6 kommenttia “Myskikurpitsarisotto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *