5+1 sisustustrendiä Habitaresta

habitare12

Heti alkuun täytyy sanoa, että monen vähän vähemmän onnistuneen vuoden jälkeen Habitare oli pitkästä aikaa todella hyvä. Kiinnostavia ja persoonallisia messuosastoja, joissa esille nousi selkeästi uusia sisustustrendejä.


Ennakkoon odottamani Ikean osasto ihastutti, mutta Mujin osastoon olin hieman pettynyt. Annolta odotin paljon, mutta harmikseni Annon tuotteita ei ollut mahdollistaa ostaa heidän osastoltaan. Onneksi messuilla oli kuitenkin mukana Hobby Hall, jonka osastolta lähtikin mukaan Annon tekstiilejä. 

habitare16

Kuten vähän jo aikaisemmin arvelinkin, lauantai oli todella suosittu päivä ja ihmisiä messuilla riitti (yhteensä kävijöitä oli yli 55 000)! Täytyy ensi vuonna yrittää saada töistä vapaata niin, että pääsisin tutustumaan sinne heti keskiviikkoaamusta. Muutenhan ihmismäärä ei laajalla alueella haittaa, mutta kuvaaminen ilman vahinko-photobombauksia oli aika haastavaa.

Poimin tähän postaukseen viisi +1 trendiä, jotka omasta mielestäni nousivat esille ja joiden soisin näkyvän enemmänkin tulevan syksyn ja ensi vuoden aikana. Trendien lisäksi mielenkiintoni herätti pari yritystä, joista varmaan aion myös kirjoittaa täällä myöhemmin.

habitare2
habitare5

Kuivakukat

Monella messuosastolla oli somisteena jo hieman kuivahtaneita kukkia ja oksia. Esille nousi luonnosta poimitut kasvit; erityisesti ukonputkea oli nähtävissä monellakin osastolla. Eukalyptys on myös pitänyt hyvin pintansa.

habitare13
habitare7

Vahvat värit

Habitaren perusteella voisi sanoa, että nyt kodeissa juhlivat tummansininen, tummanvihreä, murrettu terrakotta ja vaaleanpunainen. Värejä käytetään suurina mattapintoina ja niitä yhdistellään rohkeasti. Kuoseissa taas värimaailma oli rauhallisempi ja aiheet graafisempia. Puunsävyistä tammi nousi eniten esille.

Värejä muutenkin on nyt tarjolla totuttua modernia skandinaavista linjaa enemmän, kuten nähtiin jo Ikean uudesta kuvastosta. Oikeastaan kaikki murretut sävyt ovatkin nyt pop.

habitare11habitare6

Materiaalit

Luonto tulee nyt vahvasti osaksi sisustusta ja se näkyy myös materiaaleissa. Materiaalit ovat pehmeitä, puhtaita ja aitoja luonnomateriaaleja kuten puuta, pellavaa, nahkaa ja villaa. Materiaalien annetaan olla raakoja ja ne saavat loistaa sellaisinaan. Betonia ja kiveä oli näkyvillä oletettua vähemmän. Luulen, että värjäämätöntä pellavaa tullaan lakanoiden lisäksi näkemään paljon muuallakin kotona!

habitare18
habitare9

Keramiikka

Tämä liittyy hieman edellä mainttuun aitouteen, mutta käsintehty keramiikka tekee vahvasti uutta tuloaan ja vanhat mummolan kupit alkavat näyttää taas todella hyviltä. Keramiikassa muodot ovat suoria ja pelkistettyjä ja sävyt myös murrettuja.

habitare10
habitare17

Sininen sametti

Vuosi sitten haaveilin tummansinisestä samettisohvasta, ja nyt niitä todellakin olisi tarjolla! Erityisesti ihastuin Ikean Stockholm-uutuuteen, joka on ehkä maailman löhöttävin sohva. Samettisten sohvatyynyjen kanssa olen kuitenkin päässyt toteamaan niiden epäkäytännöllisyyden koiraperheessä, joten kokonaista sohvaa meille siitä tuskin tulee.

habitare15
habitare1

Ja bonuksena tämän hetken trendikkäin maljakkomalli! Jos ennen perjantaipuska aseteltiin pyöreään maljakkoon, nyt sohvapöydällä komeilee leveä pullomainen maljakko. Vastaavia muotoja löytyy mm. Marimekon Flowerista ja Urnasta. Edullisemmin samanhenkistä maljakkoa löytyy esimerkiksi Ellokselta Bruno– ja Alvesta Glasbruk-maljakoista.

Ps. Vähän harmittaa kuvien laatu, mutta annatte varmaan olosuhteiden takia anteeksi 🙂

___

Translation:
Habitare trade fair and interior trends.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *