Suklaamousse ja viski-karamellikastike

suklaamousse vadelmilla ja karamellikastikkeella

Kuten tiedätte, en ole varsinaisesti jälkiruokakokki. Täytän kuitenkin reseptikirjaani vähitellen takuuvarmoilla ja helppoilla reseptejä, joilla pisteet on helppo kerätä kotiin (esim. sitruuna-marenkipiirakka). Tämä  aikuiseen makuun suunniteltu suklamousse on yksi niistä. Resepti on alunperin ihanalta Matt Prestonilta, mutta moussen kaveriksi lisäsin viskillä maustetun karamellikastikkeen. Tämä ja lasi hyvää punaviiniä on täydellinen kombo tuleviin syysiltoihin.

Tämä resepti on osasyyllinen siihen viiteen kiloon, jotka hiluttautuivat vyötäröni ja lantioni seudulle kesällä (vaikka avomiehen mielestä niitä ei olekaan <3). Olen tunnollisesti yrittänyt syödä töissä lounaalla vain salaattia, mutta tulevan syksyn sää ja kiire saavat sokerihampaan kolottamaan jo ennakkoon. Onneksi tämä mousse valmistuu aika helposti selättämään pahimman herkku-himon!

Suklaamousse

170 g 70% suklaata
30 ml maito
2 keltuaista
4 valkuaista
2 tl sokeria

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää suklaan joukkoon lämmitetty maito. Vatkaa hieman jäähtyneen seoksen joukkoon keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeria kuohkeaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Yhdistä varovaisesti kolmasosa marengista suklaaseokseen. Taittele sekaisin ja yhdistä loput ainekset tasaiseksi mousseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.

Viski-karamellikastike

2,5 dl sokeria
85 g voita
120 ml kermaa 
n. 1 rkl viskiä
  
Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Älä sekoita kauhalla, vaan heiluttelemassa kattilaa. Kun sokeri on sulanut ja muuttunut kauniin väriseksi (varo polttamasta) lisää joukkoon paloiteltu voi. Vispaa voi sokerin joukkoon ja anna kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon kerma sekä viskiä maun mukaan. Keitä kunnes koostumus on hyvä.

Tarjoile mousse ja karamelli yhdessä tuoreiden marjojen kera.

___

Translation:
Masterchef’s chocolate mousse with whisky caramel.

Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *