8 vinkkiä kauniisiin flat lay -kuviin

IMG_9489

Vielä muutama kuukausi sitten olin sitä mieltä, että en osaa ottaa Instagramissakin supersuosittuja flat lay -kuvia. Asetin itselleni tavoitteen oppia ottamaan ja stailaamaan sellaisia kuvia ja jo muutamassa kuukaudessa opin muutaman perusvinkin, joilla kuvat onnistuvat lähes aina.

Ennenkuin kerron vinkit kauniisiin flat lay -kuviin, haluan kiittä jokaista edellisen matto-postauksen kommenteista ja keskusteluista, joita käytiin mm. Facebookissa. Parissa päivässä teksti nousi toiseksi luetuimmaksi tekstikseni joten iso kiitos! Tärkeä aihe ja hyvä, että se herätti ajatuksia niinkin monissa.

IMG_8226

Olen monta kertaa jo todennut, kuinka kauniit kuvat ovat tuottamani sisällön suola. Uusi objektiivi innosti minua ottamaan enemmän ruokakuvia ja samalla halusin luonnollisesti kehittyä siinä vielä paremmaksi. Kuvaan usein ruokia ylhäältä (kaikki litteä näyttää niin paremmalta), joten siksikin kiinnostuin näiden flat lay -kuvien ottamisesta.

Seuraan Instagramissa @coffeeandseason tiliä, ja siellä jaetut kuvat toimivat alussa minulle mittarina ja tasona, johon halusin päästä. Tilillä olevat kuvat ovat minun silmääni todella japanilaisia, eli eivät lainkaan minun tyylisiäni, mutta päätin niiden innoittamana löytää oman tyylini kuvata. Tilin inspiroimana aloitinkin siis kuvata kahvikuppeja ja jo muutaman kuvaussession jälkeen opin muutaman kikan, joilla kuvat onnistuivat lähes aina.

Vinkit kauniiden flat lay -kuvien ottamiseen:

1. Tausta

Valkoinen tausta toimii kosmetiikan kuvaamiseen, mutta jos haluat erityisesti ruokakuviin enemmän fiilistä, suosittelen hankkimaan taustaksi puulevyn. Puun lisäksi myös erilaiset tekstiilit toimivat. Yhdistele rohkeasti äläkä pelkää ryppyjä. Esimerkiksi hieman rypistynyt pellava toimii puun kaverina todella kivasti!

IMG_8307

2. Tarina tai teema

Keksi kuvalle teema tai tarina, esimerkiksi aamukahvit sängyssä, rauhallinen hetki kahvilassa, tauko töiden lomassa jne. Teema auttaa somistamaan kuvaa ja tekee siitä uskottavamman.

3. Asettelu

Itse mietin aina neliötä asetellessani kuvan somisteita. Kokeile erilaisia sommitelmia, jätä tyhjää tai täytä kuva kokonaan. Suosittelen kuitenkin välttämään todella suoria linjoja ja kulmia.

4. Kuvaa enemmän kuin yhtä asiaa

Yksi valkoinen kuppi pöydällä = ei hyvä. Lisää asetelmaan somistetta fiiliksen mukaan, esimerkiksi kukkia, aurinkolasit, hedelmiä tai kirjoja. Erilaisia somisteita kannattaa kokeilla rohkeasti, esimerkiksi kuivuneet mintunlehdet saattavatkin näyttää todella ihanilta.

5. Hanki ylimääräiset kädet

Käsien tuominen kuvaan lisää kuvan vetovoimaisuutta heti!

IMG_9498

6. Valo

Omasta mielestäni paras valo kuvata on pilvinen sää ulkona. Sisällä keinovalossa kuvaamista en suosittele missään nimessä. Kannattaa myös välttää liian kirkasta ja jyrkkää valoa.

7. Kuvakulma

Kuvaa oikeasti suoraan ylhäältä alas! Siinä saatta tarvita apuna tuolia tai pitkää avomiestä.

8. Käsittely

Kuva on harvoin valmiina suoraan kamerassa, joten pieni käsittely kannattaa. Rajaa kuva vähintäänkin neliöksi.

Toivottaavasti näistä vinkeistä on apua teille, jotka myös tykkäätte ottaa tämän tyyppisiä kuvia. En todellakaan ole aiheessa vielä mestari, joten jos teiltä löytyy lisää vinkkejä, kertokaa ihmeessä!

___

Translation:
Tips to flat lay photos.

12 kommenttia “8 vinkkiä kauniisiin flat lay -kuviin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *