Kesä maljakossa – kimppu luonnonkukista

Kauniit leikkukat piristävät sisustusta, mutta aina budjetti ei anna myöten pionikimpun hankkimiseen. Silloin kannattaa lähteä ulos, sillä kauniin ja ilmaisen kimpun löydät iltalenkin varrelta. Valkoiset lupiinit sopivat kauniisti yhteen koiranputken hennon kukinnon kanssa ja mikä parasta, kumpaakin löytää lähes mistä tahansa!
 
luonnonkukkakimppu1

Kaunis kimppu syntyy helposti, kun yhdistät kolmeen lupiiniin isomman määrän koiranputkea (varo sekoittamasta sitä myrkylliseen ukonputkeen tai vuohenputkeen). Mitkä tahansa luonnonkukat toimivat kimpussa, kunhan muistaa valita erimallisia ja -korkuisia kukintoja. Näin kimppuun saadaan kontrastia ja enemmän mielenkiintoa.

Kukkien lisäksi kimppuun voi sommitella myös esimerkiksi omenapuunoksaa tuomaan vihreyttä ja kontrastia. Aluksi sommittelin myös tähän kimppuun hieman oksaa, mutta lopulta se näytti mielestäni paremmalta juuri näin.

luonnonkukkakimppu3
Luonnonkukat eivät välttämättä säily maljakossa pitkään, mutta niiden säilymistä edesauttaa kun leikkaat valmiin kimpun varsille uudet imupinnat terävällä veitsellä. Laita maljakkoon runsaasti viileää vettä ja napsi alimmat lehdet ja kukat pois, etteivät ne pääse osumaan veteen. Veteen voi myös laittaa virkistettä tai paremman puutteessa lorauksen spritea.
Luonnonkukkien kanssa kannattaa muistaa, että sellaisenaan ne saattavat tuoda sisälle myös muutaman kutsumattoman vieraan. Kimppu kannattaakin solmia ulkona ja käsitellä hyönteiskarkotteella ennen sisälle tuomista. 
luonnonkukkakimppu2
Luonnonkukat itsessään ovat herkkiä ja suhteellisen eleettömiä, joten niiden kohdalla ”vähemmän on enemmän” pätee mielestäni hyvin. Kaunis kimppu ei vaadi paljoa, tietynlainen rentous ja huolimattomuus oikeastaan kuuluukin luonnonkukkakimppuihin.

Nyt nokka kohti mökkiä, saunaa ja juhannuksen viettoa.
Ihanaa juhannusta teille kaikille!

___
Translation:
Happy midsummer!

4 kommenttia “Kesä maljakossa – kimppu luonnonkukista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *