Dukkah – Kuin egyptiläistä popcornia

DUKKAH 1

Aloitetaan nyt heti ensin tunnustamalla, että tämä postaus ei käsittele popcornia. Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jota tulin tehneeksi ensimmäisen kerran marokkolaisia lihapullia varten. Dukkahia voi käyttää lihan tai broilerin maustamiseen tai syödä ihan sellaisenaan dippaamalla siihen öljyssä kastettua leipää. Ja silloin se maistuu ihan poppareilta!

Jaan nyt ensin tämän dukkahin ohjeen ja sunnuntaina kerron loistavan reseptin johon olennaisesti kuuluu tämä mausteseos: karitsalihapullia mausteisessa tomaattikastikkeessa yrtticouscousin kera. Tuli muuten taas nälkä pelkästä ajatuksesta… 

DUKKAH 2
Dukkah (n. 4 dl)
1,5 dl kuorittuja manteleita
1,5 dl hassselpähkinöitä
1,5 rkl korianterinsiemeniä (jos niitä ei löydy niin huijata voi kuivatulla korianterilla)
1,5 dl seesaminsiemeniä
1 rkl sokeria
2 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
Paahda mantelit, hasselpähkinät ja korianterinsiemenet kuivalla pannulla. Kaada ne monitoimikoneeseen ja hurauta rouheeksi. Paahda seesaminsiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat poksumaan. Varo poltamasta niitä! Lisää seesaminsiemenet sekä mausteet pähkinärouheeseen ja hurauta vielä kerran sekaisin. Anna jäähtyä ja säilö lasipurkkiin.
Mausteseos toimii leivällä dippaamisen lisäksi esimerkiksi lihan kuorruttamiseen tai sellaisenaan keiton päällä.

***


Aloitan ensimmäisen neljän viikon kesälomani (jännää!) juhannuksesta ja kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että töissä on aika kiire juuri nyt. Yritän saada tehdyksi mahdollisimman paljon jotta elokuussa en olisi aivan lirissä superkiireellisen to do -listan kanssa. Loman alkaessa päätinkin ottaa ihan rennosti ja samalla annan itselleni luvan myös pieneen blogitaukoon. Taukoa ei ehkä tule, mutta en myöskään aio luvata julkaista totuttua kolmea postausta viikossa jos siltä ei satu tuntumaan.

Vähän kyllä jännittää, pääsenkö lomamoodiin lainkaan. Nyt alan nähdä työunia siinä viidennen lomapäivän kohdalla, joten saa nähdä hingunko jo takaisin toimistolle kuun vaihteessa. Äiti kyllä lohdutti kertomalla, että kyllä se sisäinen laiskiainen löytyy siinä kolmannen lomaviikon alkeassa. Fingers cross!

___

Translation:

Egyptian dukkah and summer holiday!
Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

2 kommenttia “Dukkah – Kuin egyptiläistä popcornia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *