Uusi villamatto, vihdoinkin!

Uusi matto 1
Uusi matto 4
Uusi matto 3

Jonkin aikaa sitten kirjoitin mattohimotuksestani, joka alkoi yli vuosi sitten ja loppuvuodesta nosti taas uudelleen päätään. Pakkohan se matto oli nyt saada! (Elle Decoration ennusteli muuten Intialaisista matoista kuluvan vuoden trendiä) Uuteen ei olisi missään nimessä varaa, joten siitä alkoikin maton armoton metsästys nettikirppareilta. Tarjontaa kyllä oli, mutta sitä täydellisen väristä ja juuri oikean kokoista ei tahtonut löytyä. Kaksi paperilla täydellistä ehdokasta ehti mennä jo sivun suun, sillä olin vasta toisena jonossa ostamassa niitä. No, niitä ei sitten ollut tarkoitettu meille. Pahus, kun otti päähän ja harmitti.
Sitten tuli vastaan tämä matto Tuusulasta. Kuvassa se ei näyttänyt täydelliseltä, keltaista kerman sävyä oli hieman liikaa mutta koko ja hinta olivat hyvät. Pari päivää pohdin mattoa ennenkuin otin yhteyttä myyjään. Matosta oli tullut kyselyitä, mutta kukaan ei vielä ollut tulossa sitä katsomaan. Värin lisäksi minua epäilytti vielä se, että myyjä ei ollut materiaalista 100% varma ja halusin aidon villamaton.
Sovimme, että menen katsomaan mattoa. Olin kuitenkin varautunut lähtemään tyhjin käsin. Kun pääsin paikalle, oli matto vielä käärittynä ruskeaan paperiin. Avasimme käärön ja sieltä paljastui mitä kaunein matto, hän oli täydellinen! Pikainen polttotesti paljasti, että matto oli kyllä villaa, mutta ei aito, käsin solmittu matto.

Kyselin hieman maton alkuperää ja selvisi, että myyjä oli tuonut maton äitinsä varastosta Virosta. Myyjän lapsuudenkodissa oli ollut tismalleen samanlainen matto kuin tämä, tämä oli vain käyttämätön. Matto on mitä ilmeisemmin valmistettu Budapestissa ja se oli ollut varastolla vuodesta 1992, sen paljastivat sen vuoden Virolaiset sanomalehdet, jotka suojasivat maton nukkaa. Oikein kutkuttaa ajatella, mistä matto on aluperin tullut, kuinka se on päätynyt Viroon ja mitä se on nähnyt sillä matkalla. Onkohan se ollut tuliainen matkalta? Vai onko Unkarissa mattokauppias pakannut autonta ja kiertänyt ympäri Eurooppaa mattoja myyden? Vai kenties vain aloittanut alusta ja perustanut uuden mattokaupan Tallinnan torille, josta myyjän äiti oli sen ostanut tarjouksesta kaksi yhden hinnalla? Ja kaiken tämän jälkeen se päätyi meille. Kirppistely on niin parasta!

Seuraavana listalla onkin uudet sohvatyynyt. Ajattelin ommella sohvatyynyt sametista, ehkäpä tummansinisestä kun en siitä kokonaista sohvaa saanut.

Mitä te tykkäätte tästä matosta, eikö tuokin ihanaa lämpöä tilaan? (Vanhasta matosta kuva täällä)

Translation:
After long wait and search, she’s finally home! 

Over a year ago I was dreaming this red, Persian style carpet and now finally I found the perfect one from online flea market. I’m so happy happy <3

Essi / Pinossa - -
Posted in sisustus, trendit

15 kommenttia “Uusi villamatto, vihdoinkin!

  1. Upee matto ja niin kuule samanlainen blogiteksti kun mun vasta kirjottama kun löysin myös pitkän seurannan ja etsinnän jälkeen oman täydellisen mattoni �� Ymmärrän niin ton fiiliksen, mahtavaa. Onnea löydöstä. Käy tsekkaa mun itämainen mattolöytö mun blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *