THE BEST HOMEMADE PIZZA DOUGH

Minussa on varmaan jotain vikana, koska mielestäni paras pizza syntyy kotona. Toisena tulevat pakastepizzat ja vasta kolmantena pizzerioitten pizzat. Ennen kotitekoinen pizza ei kivunnut listauksessa näin korkealla, mutta kun löysin tämän pizzataikina reseptin, muuttui pizza-elämäni täysin.
Paras pizzapohja
5 dl vettä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl kuivahiivaa
1rkl oliiviöljyä
n. 11 dl venhäjauhoja
Mittaa kulhoon reilu kädenlämpöinen vesi, suola, sokeri, öljy ja hiiva. Sekoita haarukalla ja annan seisoa pöydällä sekoittamatta n. 15 minuuttia. Hiiva alkaa käymään ja muodostaa pinnalle ”hometta”.
Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Käytä mahdollisimman vähän jauhoja, taikina ei kuitenkaan saa tarttua sormiin. Anna taikinan nousta peitettynä jääkaapissa 4 tuntia. Taikinan voi tehdä myös edellisenä päivänä odottamaan ja antaa sen nousta yön yli. Paista pizzaa 250 asteessa 10-15 minuuttia. Taikinasta tulee kaksi pellillistä.
Käsi sydämellä vannon, että tämän parempaa pizzapohjaa ei kotona pysty tekemään. Pohja on maukasta ja siitä tulee paksuudesta huolimatta rapea ja mehevä. Täytteeksi vielä itse tehtyä tomaattikastiketta, pestoa, tuoretta tomaattia sekä mozzarellaa, nam!
Translation:
This is the recipe for the best homemade pizza dough!
You need:
5 dl warm water
1 tablespoon salt
1 tablespoon sugar
1 tablespoon dried yeast
1 tablespoon olive oil
11 dl flour (about)
Mix together water, salt, sugar, oil and yeast in a big bowl. Let it set in room temperature for 15 minutes. Add flour, mix. Cover the bowl and let the dough rise in fridge 4 hours. Bake pizza in 250 degrees 10-15 minutes.
Essi / Pinossa - -
Posted in reseptit, ruoka

2 kommenttia “THE BEST HOMEMADE PIZZA DOUGH

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *